cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Calvo diu que el forat d'1,4 milions al parc de la Riera fa botar l'alarma pel que fa a la gestió del PP

La batlessa estudia debatre en ple la denúncia contra Rodrigo de Santos pel joc infantil del castell

La batlessa de Palma, Aina Calvo, estudia debatre durant la sessió plenària la segona denúncia de la Fiscalia contra l'exregidor d'Urbanisme Javier Rodrigo de Santos per un presumpte forat econòmic en els pressuposts del parc de la Riera, que s'hauria generat en destinar una partida d'1,4 milions d'euros al pagament d'un joc infantil.

Segons va exposar la primera edil, en declaracions realitzades durant la celebració del dia de l'Àngel al castell de Bellver, la factura per la compra d'una rèplica d'aquest castell en forma de joc infantil remesa per la firma sueca Hags a l'Empresa Municipal d'Obres Viàries (EMOV) és «pendent de pagament», mentre s'estudia la situació.

Referent a això, Calvo va assenyalar que «ni tenim aquests doblers, ni la factura que se'ns reclama va acompanyada d'un expedient administratiu», i va indicar que «crida l'atenció l'elevat» import, com també la «falta» de procediment administratiu, circumstàncies que «disparen totes les alarmes respecte a una mala gestió per part del Govern municipal anterior», va asseverar.

A més, va explicar que el consell d'administració de l'EMOV, en el qual participen edils de l'oposició (PP), va debatre en diverses ocasions, des que Calvo va arribar a la batlia, el procés d'adjudicació d'elements del parc de la Riera i, fins i tot, es van encarregar diversos informes jurídics per aclarir alguns aspectes.

Això és a causa, segons va apuntar la primera edil palmesana, que «no consta en l'empresa municipal tota la tramitació que suposadament hauria de tenir una adjudicació d'aquestes característiques i per aquest import», la qual cosa va considerar indici «d'irregularitat» en la tramitació administrativa de l'adjudicació.

Calvo va aclarir que en aquest cas es parla de dues tramitacions diferents, la que realitza l'empresa municipal i la que realitza el mateix Ajuntament. Apuntà també que no és una tasca del Consistori investigar, sinó de la Fiscalia del TSJB, que és l'organisme que ha de determinar si existeix delicte i, en tal cas, de qui és la responsabilitat, va recordar.

Respecte a la possibilitat que l'Ajuntament de Palma es presenti com a acusació particular en la futura causa contra Javier Rodrigo de Santos, Calvo va considerar que en aquest moment és «precipitat» afirmar que s'exercirà aquest dret i va considerar que «encara no estam en aquest estadi», per la qual cosa serà una decisió que s'adopti més endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.