cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

«Fa gairebé dos mesos que no en faig ni brot, només coses urgents»

Ladislao Roig, tinent fiscal del TSJIB, valora la vaga de Justícia

El tinent fiscal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, Ladislao Roig, ho reconeix amb claredat: «Fa gairebé dos mesos que no en faig ni brot», ja que les conseqüències de la vaga que mantenen els funcionaris de l'Administració de Justícia des del 4 de febrer són demolidores en aquest sentit. «No podem tramitar res, tot està aturat i no es notifica allò que necessitem per fer feina», digué el fiscal.

Segons explica Roig, aquesta és una situació que afecta la majoria de fiscals del TSJIB, que no poden fer la major part de la feina que haurien de gestionar.

Així, Ladislao Roig confirmà les dades facilitades per les fonts sindicals que situen l'edifici de la fiscalia com un dels punts de Mallorca on més incidència i seguiment té la vaga dels funcionaris.

Dels prop de 37 empleats públics que hi treballen, més d'una vintena s'han sumat a la vaga i han arriba a superar el 80% de la plantilla un mes i mig després que començàs la protesta, malgrat que en altres edificis alguns funcionaris han abandonat l'aturada pel perjudici econòmic que els suposa.

Les fonts sindicals consultades expliquen que la majoria d'expedients que arriben a la Fiscalia «no surten», i tampoc «no es tramiten bona part dels informes i notificacions que arriben». Això, explica el fiscal Roig, crea situacions realment preocupants, ja que determinades indemnitzacions per invalidesa poden quedar aturades o, per exemple, la revocació d'una tutela d'un menor.

Tant Roig com les fonts sindicals recorden que, tanmateix, allò que és urgent perquè podria donar lloc a perjudicis greus contra els ciutadans sí que es tramita, ja que queda cobert pels serveis mínims que els funcionaris asseguren mantenir de manera íntegra.

Els treballadors de la Fiscalia de les Balears asseguren també que tots els tràmits relacionats amb embargaments patrimonials i amb desnonaments han quedat «absolutament paralitzats». I això pot donar lloc a algunes situacions de tensió entre les parts en conflicte.

Tots els presumptes casos de corrupció que en els darrers anys han castigat Mallorca també han quedat paralitzats, en aquest cas, per la vaga que també es manté a la resta d'edificis judicials.

Tanmateix, explica el tinent fiscal de Balears, els dos titulars de la Fiscalia Anticorrupció, Joan Carrau i Pedro Horrach, continuen treballant molt, ja que bona part de la seva feina es fa al marge del funcionariat, en contacte amb els agents dels cossos policials i amb funcionaris de l'Agència Tributària.

Un altre dels indrets on afecta més aquesta vaga és al servei comú dels jutjats de les Balears, per on han de passar totes les notificacions que es tramiten per la via judicial i que, per tant, també queden aturades.

Durant la darrera setmana, els sindicats de l'Administració de Justícia han continuat mobilitzant-se contra l'actitud del Ministeri de Justícia, amb el qual encara no s'ha arribat a cap mena d'acord.

El gremi dels missers està cada dia més cansat d'aquesta vaga. Últimament, als passadissos dels jutjats proliferen amb molta facilitat els comentaris que expressen el «cansament» que produiex aquesta vaga i l'«avorriment» que se'n desprèn.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.