algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Els inquers pugen a Santa Magdalena per gaudir del darrer dia de pancaritats

Fins a 15 paelles van participar en el tradicional concurs que se celebra cada any

88336
Més de 2.500 persones van pujar fins a Santa Magdalena, on van dinar de paella.

M.RAMIS. Comarca.

Com cada any el diumenge després de Pasqua els inquers van pujar fins a l'ermita de Santa Magdalena, on van celebrar el tradicional pancaritat. Així, ahir es posava fi als pancaritats que s'han duit a terme al llarg d'aquesta setmana en els municipis de Mallorca.

A Inca, els més dematiners començaren a pujar tot el material per prepara les paelles i al llarg del dematí varen ser molts els que pujaren a peu, aprofitant el sol i el bon dia que feia ahir. El batle, Pere Rotger, va agrair la «bona participació ciutadana» en l'acte d'ahir, en el qual van participar prop de 2.800 persones. Rotger també va mostrar-se content perquè «el bon temps ens ha acompanyat».

Durant el matí va tenir lloc un acte religiós i la tradicional actuació de la Unió Musical Inquera, que va interpretar 4 peces per al públic assistent. El migdia es va celebrar el concurs de paelles, en el qual varen participar 15 concursants. En la categoria de gust, el primer premi va ser per Margalida Rigo i el segon, per Pedro Caimari. En la categoria de presentació, Maria Campins va aconseguir el primer premi i Pilar Gual, el segon. Finalment, els grups polítics municipals varen obtenir els premis a la categoria de paella més grossa, el PSOE el primer premi i el PP el segon. El jurat va estar format per dos cuiners de restaurants d'Inca i dos cuiners de col·legis del municipi. L'acte d'ahir va acabar amb l'actuació dels Revetlers del Puig d'Inca, que es va realitzar després de dinar.

A altres municipis de la comarca també varen celebrar el tradicional diumenge de l'Àngel, com a Alcúdia, en què els alcudiencs pugen fins a la cova de Sant Martí, on abans de dinar es realitza una missa i un concert a càrrec de la Coral Ciutat d'Alcúdia.

Per la seva part, els alaroners pugen fins al castell d'Alaró, que està situat a cinc quilòmetres del municipi a la carretera en direcció a Orient. A dalt se celebra el tradicional pancaritat i per primera vegada enguany va ballar la colla de gegants del poble, encara que hi varen pujar dissabte a primera hora de l'horabaixa.

A altres indrets com Sencelles i Santa Maria també celebren el pancaritat el diumenge de l'Àngel, i mentre uns van fins al puig de Son Seguí, els altres arriben fins a la caseta de la Beata Sor Francinaina, on passen el dia tots junts i els més petits posen fi a les vacances de Setmana Santa.

Aquest dia el menjar principal és l'arròs, encara que també és típic menjar les darreres panades i els darrers rubiols que s'han elaborat per Pasqua. En els pancaritats no hi solen faltar les misses i els jocs populars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.