algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Veïns del carrer Marian Aguiló acusen una promotora de mòbbing immobiliari

Diuen que Ferrer i Pons permet pisos «pasteres» i deixa caure les finques per especular a la zona

Veïns del carrer Marian Aguiló denuncien que des de fa dos anys pateixen «assetjament» per part de la promotora Ferrer i Pons, propietària de les finques número 2, 4, 6 i 9 d'aquest carrer situat al barri de Pere Garau. Tots junts sumen devers 72 habitatges que estan llogats com a «pisos pasteres», segons confirmen Dolors Sastre i Sussanna Villa, portaveus dels veïns afectats. Sospiten que la promotora deixa caure les finques per provocar que els veïns parteixin dels blocs.

La intenció de l'empresa, segons els veïnats, és recuperar les cases, revaloritzar els preus i poder «especular» amb operacions de revenda. Casualment aquest abadonament ve de dos anys enrere, coincidint amb el projecte del PP del palau de congressos, la façana marítima i l'anunci de reforma d'aquest barri.

A més d'aquests habitatges, Ferrer i Pons és propietària dels baixos d'un bar que exercia l'activitat sense llicència, anomenat Pablo I -ara tancat per ordre de l'Ajuntament des del passat mes d'agost- i d'un local precintat per Cort a tocar del número 9. L'empresa també té un locutori al número 6A i una acadèmia d'idiomes que fa cap de cantó amb el carrer Fausto Morell. Els veïns viuen un calvari pel mal estat dels edificis però també pels renous i les baralles que s'hi produeixen a les nits. «Quan em vaig queixar, la Policia em convidà a anar-me'n del pis i el propietari també», assegura Villa. La història s'agreuja en el moment que Cort entrà per la força, fa just un mes i per ordre judicial, al local precintat, després de les «innombrables» denúncies i pressions dels veïns, que no suportaven la pudor que de dins s'hi desprenia. El resultat: tones d'aigua, fems, rates, vòmits i excrements humans en estat de putrefacció.

La regidoria de Sanitat, Emaya i Emergències dels Bombers també localitzaren, el febrer, bosses de gas metà que podrien haver posat en risc la integritat física dels habitants. El local és de Ferrer i Pons, però l'empresa diu que no tenia constància de l'estat en què es trobava i que desconeixia els aldarulls provocats pel titular del bar, conegut com Mamami Machaca. Aquest des del tancament del bar «ha desaparegut del mapa», aclareix Sastre.

Encara hi ha més. Als soterranis de la comunitat de veïns del número 9, hi ha un aljub que recull l'aigua del carrer. En principi, es depura a través d'uns motors que canalitzen l'aigua cap als blocs d'aquesta finca per fer-ne un ús domèstic. Però el pou està obert i al soterrani hi ha mosquits i rates. La manca de salubritat provocaria que «els veïns estiguessin usant aigua contaminada», explica Sastre. Per això, la regidoria de Sanitat ha preferit analitzar l'aigua com a mesura de prevenció.

Al mateix soterrani també es fan mesuraments perquè el Consistori tem que hi pugui haver més bosses de gas metà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.