algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
27°

El nombre d'automòbils augmentà un 47 per cent durant els darrers 10 anys

El municipi supera amb escreix els més de 4.000 vehicles amb un fort increment

84058

El municipi de ses Salines i la Colònia de Sant Jordi superen la mitjana balear pel que fa a vehicles per habitant.

GUILLEM MAS. Ses Salines.

El parc automobilístic de ses Salines i la Colònia de Sant Jordi ha augmentat un 47 per cent durant els darrers 10 anys. Així ha passat de 2.442 vehicles l'any 1997 als poc més de 4.000 que es tenen comptabilitzats en l'actualitat a l'Ajuntament. La majoria de vehicles de motor són els automòbils, que representen un 70 per cent sobre el total. Menor creixement han experimentat les camionetes i furgonetes, altres vehicles i motocicletes.

Un altre fet a destacar és que la ràtio entre el nombre de vehicles i el d'habitants situa el municipi de ses Salines en poc més de 87 cotxes per cada 100 habitants. Si es compara aquesta xifra amb la mitjana de les Illes Balears, ses Salines i la Colònia de Sant Jordi se situen lleugerament per sobre de la mitjana balear, que és de prop de 82 vehicles per 100 habitants.

De l'estudi realitzat pels tècnics de l'Agenda Local 21 es marca una anàlisi sobre la mobilitat al municipi saliner. Les debilitats que s'hi han detectat apunten que les freqüències del transport públic són molt baixes i que l'índex de nombre de vehicles per habitant és superior a la mitjana balear.

A més, l'estudi fa referència a l'increment de turistes a l'estiu, que provoca una pujada de vehicles a les carreteres del municipi. S'ha de remarcar que l'existència de dues rutes cicloturístiques en el marc dels molins de vent catalogats pel Consell de Mallorca pot ser una bona eina per promoure una alternativa al transport motoritzat.

Davant d'aquest panorama, l'Ajuntament de ses Salines ja ha posat en marxa una sèrie de mesures per contrarestar l'excés de vehicles, agreujat durant els mesos d'estiu, al nucli de la Colònia de Sant Jordi.

A la darrera sessió plenària que tingué lloc a la Sala, l'equip de govern aprovà iniciar la implantació de la zona blava al centre de la Colònia. L'objectiu és que els vehicles rotin per aconseguir més aparcament i per afavorir l'ús de mitjans de transport més sostenibles com ara la bicicleta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.