cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Precintada la pista i l'hangar de l'aeròdrom il·legal de Porto Cristo

El promotor hi admet irregularitats i insistirà a tenir l'interès general

J.M.SASTRE. Manacor.

Els tècnics del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor van precintar ahir la pista d'aterratge i un magatzem agrícola que fa d'hangar de l'aeròdrom il·legal de Porto Cristo perquè estan mancats de les pertinents llicències d'obres o vulneren la concedida.

La Policia Local de Manacor va acompanyar els tècnics i el propietari de la finca, qui fou candidat de Clau per Mallorca Pedro Durán, que aquesta vegada en va obrir les portes i va permetre que es dugués a terme l'acte de precintament, partint de l'expedient d'infracció urbanística obert per l'Ajuntament.

Tot el perímetre de la pista, d'un quilòmetre de llarg per uns cinquanta metres d'ample, i també l'hangar, d'uns 800 metres quadrats, foren precintats. Respecte a aquest darrer edifici, el regidor d'Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), va explicar que el propietari va obtenir llicència per construir un magatzem agrícola, però «s'ha excedit en el doble del volum permès». Això va ser corroborat pel mateix Durán, qui va admetre que «s'excedeix de volum».

També va reconèixer que li falta la llicència d'activitat per a la pista, encara que «mai no s'ha utilitzat», assegura Durán. El propietari manté «l'esperança de poder aconseguir l'interès general», que ja li va ser denegat pel Consell de Mallorca a finals de la dècada dels 90.

«Depèn de la voluntat política i m'agradaria poder tenir aquesta pista que pot donar molts serveis, és una il·lusió que tenc des de fa molts d'anys», va declarar en referència a autoritzacions de l'Ibanat i de la Conselleria de Medi Ambient, que assegura tenir.

Des de l'Ajuntament de Manacor, el regidor Amer va apuntar que el promotor haurà d'enderrocar les obres il·legals i restituir la situació anterior de la zona que ara ocupa la pista, on «va posar tones i tones d'enderrocs sense llicència». Així mateix, el propietari haurà de fer front a una important sanció econòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.