algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Els murers es manifesten avui per exigir que es modifiquin la Llei del menor i l'edat penal

El municipi vol evitar casos d'abusos sexuals com els ocorreguts

Avui, a partir de les quatre de l'horabaixa, tindrà lloc al municipi de Muro una manifestació sota l'eslògan: «Ser menors no els dóna dret a fer el que ells vulguin» i que pretén congregar diversos milers de persones amb la finalitat de realitzar una petició per reclamar que es canviï la Llei del menor i l'edat penal.

Pedro Torres, un dels organitzadors de la manifestació, afirmava ahir: «Esperam que hi vingui molta de gent. N'hem fet molta publicitat i no volem que ningú no ens faci callar. La situació a Muro és insostenible i allò que s'ha de fer és sortir al carrer per dir prou». Dues grans pancartes presidiran el recorregut, que s'iniciarà a la plaça Comte d'Empúries, continuarà per Joan Carles I, Santa Anna i tornarà a la plaça de la vila a través de Bisbe Albertí.

Es dóna la circumstància que el batle de la localitat, Jaume Perelló, va sol·licitar fa uns dies a la Delegació del Govern, per escrit, que denegàs la marxa perquè coincidia amb la celebració de la Fira de Muro i que, per tant, no era el moment indicat perquè es dugués a terme. Tanmateix, des de la Delegació es va desestimar la petició del primer edil municipal i es va autoritzar la manifestació.

Durant el recorregut s'ha establert un dispositiu de seguretat format per cinc policies locals i quinze agents de la Guàrdia Civil. En finalitzar aquesta passejada pels carrers es llegirà un manifest de repulsa als abusos sexuals.

Altres pancartes de menor mida també s'inclouran en la manifestació amb lemes com: «No al racisme. No als abusos sexuals. Igualtat per a tots» i altres en al·lusió al batle, a qui li formularan una pregunta: «Per què hem de callar?».

S'ha de recordar que aquesta manifestació ha estat convocada arran que es descobrís que dues nines de 9 i 10 anys havien patit diversos abusos sexuals (una d'elles durant un any) per part d'un grup de menors, la majoria d'ells d'origen marroquí. La majoria d'aquests menors, en tenir menys de 13 anys, no poden ser processats. Aquest assumpte ha provocat que al municipi apareguessin pintades de caire racista i que la tensió entre els murers i els immigrants comenci a pujar, fins al punt que s'han registrat seriosos enfrontaments, com el que va ocórrer fa uns dies entre la propietària d'un conegut bar del municipi i un jove marroquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.