algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Acusen Viñals de cobrar per projectes que no eren seus i retardar llicències

Els testimonis narren a la Policia el «modus operandi» que seguia el funcionari de Cort investigat

P.C./J.M.A. Palma.

«A partir de l'estiu de 2005, la relació es començà a deteriorar a causa del cobrament per part seva d'avantprojectes dins del terme municipal de Palma que jo havia realitzat i renunciat a cobrar per a alguns clients que ell em presentà». La declaració realitzada davant la Policia Nacional per un dels testimonis (A.G.C.) i inclosa en el sumari descriu el modus operandi usat pel funcionari de Cort Aurelio Viñals, per obtenir ingressos «extra» quan exercia les funcions d'arquitecte tècnic a la Gerència d'Urbanisme.

El testimoni no solament acusa Viñals de cobrar per treballs que no realitzà, sinó que també assegura que en sofrí les conseqüències després de distanciar-se professionalment d'ell. «M'he sentit perjudicat per la seva actuació com a aparellador de l'Ajuntament, ja que he patit retards considerables en alguns dels expedients dels quals som arquitecte, i d'altra banda he perdut feines i clients que ell m'ha desaconsellat com a arquitecte pel retard que sofrien els meus expedients», segons declarà el testimoni.

Viñals, segons la querella de la Fiscalia Anticorrupció, captava clients al seu despatx de Cort, en l'àrea de Gestió Urbanística, i els derivava cap a les empreses de la seva propietat, Eina Urbana SL i Sinèctica d'Obres SL. Ell informava el públic de les possibilitats d'edificació dels diferents solars i terrenys de Palma. A més, sol·licitava i obtenia de diferents promotors immobiliaris sumes de diners per agilitar la tramitació administrativa municipal dels respectius expedients de llicències d'obra, sempre segons la querella. Per tot això, Viñals és imputat per la comissió dels delictes de negociacions prohibides a funcionaris públics, suborn i tràfic d'influències.

El querellat ja ha declarat davant el jutge d'instrucció del cas, Pedro Barceló, i segons ha pogut saber aquest diari negà totes les acusacions dels testimonis, que circumscrigué a «enveges professionals i animadversió personal».Fonts judicials opinen que si els testimonis es ratifiquen en les seves declaracions realitzades davant el Cos Nacional de Policia quan compareguin davant del jutge, Viñals ho tindrà molt complicat per demostrar que és innocent dels delictes que li imputen.

Un altre testimoni (M.T.G.E.) declarà el següent respecte d'Aurelio Viñals: «Ens hem reunit diverses vegades al seu despatx de l'Ajuntament per resoldre problemes d'índole particular. Així mateix, alguns dies un funcionari d'aquest mateix Ajuntament usava la seva targeta de control de presència per justificar les seves absències, moltes vegades dies complets». «Totes aquestes obres (realitzades per Sinèctica d'Obres SL, empresa de Viñals), han tingut una concessió de llicència anormalment ràpida, ja que per norma general una concessió de llicència requereix devers vuit mesos i aquestes promocions es licitaren en menys d'un mes», explicà el mateix testimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.