algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El PSM denunciarà a Fiscalia els noms franquistes dels carrers de Santanyí

Calvo Sotelo o Generalísimo Franco apareixen a la guia de Santanyí i de l'Alqueria

62800
Pizarro, Barceló, Alorda i Fontcuberta registraren la sol·licitud de canvi de noms a l'Ajuntament de Santanyí. Fotos: J. SOCIES.

El PSM denunciarà a la Fiscalia l'Ajuntament de Santanyí si no modifica el nom dels carrers franquistes del municipi. Els nacionalistes han presentat un escrit davant l'Ajuntament de Santanyí, en el qual insten l'equip de govern municipal (PP) a modificar la guia de carrers del municipi, per tal d'eliminar els noms franquistes de places i carrers, com ara la plaça de l'església de l'Alqueria Blanca, dedicada al Generalísimo Franco, o els carrers dedicats a José Calvo Sotelo, a Santanyí, i al Crucero Baleares, a Portopetro. Si no és així, els nacionalistes presentaran aquest mateix document a la Fiscalia per tal que emprengui accions per «impugnar la decisió que va imposar els noms franquistes als carrers i places del municipi».

Matias Pizarro, Biel Barceló i Antoni Alorda foren els encarregats de dur a terme aquesta enèsima reclamació a l'Ajuntament de Santanyí per a la retirada d'aquestes plaques del carrer. El regidor nacionalista a la Sala, Matias Pizarro, manifestà que «l'Ajuntament manté en el nostre municipi tres noms que fan referència al franquisme, quan el poble reclama un canvi. A més, ara amb la creació de la Llei estatal de la memòria històrica, ens avala una eina més per exigir aquests canvis». Pizarro també assenyalà que «les excuses esgrimides fins ara pel batle, Miquel Vidal, ja no tenen cap raó de ser».

Biel Barceló, secretari general del PSM, manifestà que «aquest acte de Santanyí transcendeix el terme municipal, ja que hi ha més casos a Mallorca, com Palma, que encara es revisen, però aquest acte de Santanyí el repetirem si fa falta en altres indrets de l'Illa». Barceló afegí que «ens trobam que un informe recent de l'advocacia de l'Estat considera nul i il·legal dedicar el nom d'un espai públic a terroristes, per atemptatoris contra el dret a l'honor i la dignitat de les víctimes i de tota la societat, argument que podem traslladar al règim dictatorial de Franco». La sol·licitud fou registrada ahir a la Sala pels nacionalistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.