algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

El Casal de Cultura celebra 50 anys de revitalització sociocultural

L'entitat durà a terme el 2008 un gran nombre d'actes i exposicions

LL. GARCIA/M. JOY. Sóller.

El Casal de Cultura-Museu de Sóller, entitat sociocultural nascuda a la ciutat l'any 1958, amb l'afany de promoure la cultura i l'art en un moment que a la Vall hi havia molt poca activitat en aquest camp, celebra enguany amb un seguit d'actes culturals, artístics i socials, el seu primer mig segle d'existència.El complet programa d'actes -alguns dels quals ja es dugueren a terme a principis d'any- el presentà ahir la junta directiva presidida per Jaume Ensenyat. Juntament amb ell, Rafel Torrens, Guillem Canals, Antoni Rullan, Magdalena Pellicer, Joan Rullan i Salvador Martínez formen el comitè organitzador de la celebració, a més d'altres col·laboradors.

Els actes oficials començaran la setmana que ve, amb una exposició pictòrica titulada Quatre mestres sollerics, que serà dedicada als artistes sollerics Cristòfol Pizà Salero, Juli Ramis, Bernardí Celià i Lluís Castaldo.Un dels actes més tradicionals del Casal, l'exposició anual de flors i plantes, organitzada des de fa 49 anys al museu pel Foment de Cultura de la Dona, adquirirà enguany també una significació especial, ja que es tracta de la 79a edició.

Durant la presentació dels actes, Jaume Ensenyat dedicà unes paraules per al gran nombre de col·laboradors que ha tingut l'entitat al llarg de la seva història, per la qual cosa entre les celebracions hi haurà un acte d'agraïment per la seva tasca. Aquest acte coincidirà a més, durant el mes de juliol, amb l'exposició 50 anys (1958-2008), per la Cultura i la Llengua. Precisament el proper mes d'agost es presentarà un llibre amb el mateix títol, que editarà l'Institut d'Estudis Baleàrics i que ha tingut la col·laboració de l'escriptor andritxol Baltasar Porcel.

Aquestes són només algunes de les nombroses activitats preparades pel Casal per celebrar aquesta efemèride. Així mateix, el museu acollirà l'entrega dels premis literaris Vall de Sóller, el reconeixement de mèrits als estrangers residents a la comarca i el lliurament del premi literari Faula, a més d'una exposició sobre el personatge històric medieval Guillem de Torroella, autor del relat artúric que du el seu nom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.