algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

De Santos tapà les denúncies contra Viñals recol·locant-lo dins Urbanisme

El PP oferí al tècnic un càrrec de més responsabilitat dins el departament de llicències d'obra

L'àrea d'Urbanisme, que dirigia l'exregidor del PP Rodrigo de Santos, tapà totes les denúncies verbals interposades contra l'exaparellador municipal Aurelio Viñals, acusat de cobrar favors a canvi d'agilitar llicències d'obra. Curiosament, el PP, lluny d'acomiadar Viñals del seu càrrec, silencià les denúncies i l'exgerent d'Urbanisme, Juan José Ferrando, el recol·locà en un lloc de més responsabilitat, al departament que està directament vinculat amb la tramitació i concessió de llicències d'obra, dins la mateixa Gerència d'Urbanisme.

Viñals ha anat mantenint aquest càrrec devers dos anys i els seus informes eren supervisats pel seu superior, Pau Gralla, acabat de destituir com a cap del departament de llicències d'obra. Aquest, però, continua fent feina com a funcionari municipal dins la Gerència d'Urbanisme tot i haver estat el responsable directe de les tramitacions que concedia Viñals. Quan el PP tingué constància el 2005 de les possibles il·legalitats» de Viñals com a tècnic d'Urbanisme, aquest treballava en el departament d'informació urbanística, un càrrec de menys pes que el que es pot desenvolupar al departament de llicències d'obra. En aquells moments, el Consistori del PP, per evitar «escàndols», proposà a Viñals que «sortís per la porta falsa» però l'exfuncionari interí s'hi negà.

Per això la seva cap al departament d'informació urbanística, Pilar Riera, se'l volgué treure de sobre i impulsà que Ferrando el recol·locàs d'àrea quan ja hi havia denúncies interposades contra Viñals. L'exfuncionari interí és acusat de cobrar favors a canvi d'agilitar llicències d'obra en el seu càrrec com a tècnic municipal. No obstant això, la Fiscalia interpreta que hi ha una relació amb els fets imputats a Viñals i al seu exsoci en la promotora, Eina Urbana, Miquel Amengual, també funcionari d'Urbanisme a Cort, tot i que aquesta relació es produeixi al marge de l'Administració. El cas és que Viñals i Amengual no són socis des de 2004, moment que la promotora que mantenien de manera conjunta començà a dissoldre's.

Per contra, el filtre més important de les llicències d'obra de tota la maquinària del Consistori està en el cap del departament: tot passà per les seves mans abans d'aprovar-se al Consell de Gerència d'Urbanisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.