algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
11°

UM veta l'aprovació dels pressuposts i deixa els seus socis del PSM en minoria

El pacte de governabilitat que varen subscriure ambdues formacions es dóna per acabat

ELENA BALLESTERO. Búger.

Els dos regidors d'UM a Búger, Manuel Patiño i Francesc Ferrer, van vetar ahir vespre l'aprovació dels pressuposts de 2008, que presentaven a ple els seus socis de govern del PSM, per la qual cosa tal dia com avui es dóna per trencat el pacte de governabilitat del municipi, que aparaularen in extremis ambdues formacions cinc minuts abans que Pere Perelló (PSM) fos nomenat batle, el 16 de juny passat.

Ambdues formacions van acordar, llavors, subscriure un document escrit amb les condicions que regirien el pacte de govern, per evitar que es repetissin els conflictes que van estar a punt d'acabar amb el pacte durant la legislatura passada quan, essent batle Pere Perelló (PSM), Manuel Patiño (UM) va deixar d'assistir a alguns plens i va deixar el seu soci en minoria. Malgrat el compromís de posar aquesta vegada les condicions del pacte per escrit, el document no va arribar a ser rubricat per cap de les formacions que avui governen a Búger.

La falta d'enteniment entre Pere Perelló (PSM) i Manuel Patiño (UM) ha estat més que evident des de principi de legislatura. El detonant de la crisi ha estat, ara, la proposta del batle, Pere Perelló, i del seu equip de confiança d'aprovar un refinançament dels préstecs que l'Ajuntament té pendents per agrupar-los en un únic crèdit a deu anys amb una cadència pels pròxims dos anys. Durant aquests dos anys l'Ajuntament no pagarà capital i podrà així fer front al pagament de les inversions previstes sense necessitat de contractar un altre préstec. Part de les inversions corresponen a obres ja executades o en execució, i que s'havien de finançar en anualitats.

UM no està d'acord amb el sistema que proposa el seu soci de govern per reflotar els comptes municipals. «El que Pere Perelló vol és tenir doblers per a la seva gestió mentre sigui batle i que després jo no pugui fer res durant els darrers dos anys de legislatura», va dir ahir Patiño, que proposa «que el període de cadència del crèdit sigui de quatre anys en lloc de dos, perquè siguem batles en les mateixes condicions». Patiño demana que s'aturin les noves inversions i que es retalli la despesa corrent. Sense el suport de Patiño el PSM queda en minoria amb l'oposició dels dos regidors d'UM i quatre del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.