algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Hotelers de Balears estan negociant realitzar inversions als Emirats Àrabs

Cadenes com Iberostar, Hotetur i Horrach Moyá viatjaren a la zona amb la Cambra

88428
Dubai té l'únic hotel de set estrelles del món, a la imatge, i està construint tres illes artifials en forma de palmera.

Diverses cadenes hoteleres mallorquines estan estudiant la possibilitat d'entrar al mercat turístic dels Emirats Àrabs a través de contractes de gestió o arrendament d'establiments ubicats a Dubai i a Abu Dhabi.

Iberostar, Hotetur, Horrach Moyá Hotels, Roc, Urban Rustic, L'Illot i Mac són algunes de les companyies que visitaren el febrer ambdós emirats en un viatge organitzat per la Cambra de Comerç de Mallorca amb l'Institut de Comerç Exterior (ICEX) -dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme-. De les tretze empreses participants, nou eren de les Illes. Algunes cadenes hoteleres han aprofundit en les negociacions i podrien tancar contractes en poc temps, segons fonts de l'ICEX. Durant la vista als Emnirats, els empresaris varen poder conèixer de primera mà alguns dels projectes més espectaculars que s'estan construint al país, com són Dubailand, que tindrà més de 30 hotels i 29.000 habitacions, o les illes artificials conegudes com The Palms.

Els emirats Dubai i Abu Dhabi s'han convertit en dues destinacions turístiques de primer ordre. S'estima que el primer tindrà uns 15 milions de turistes en el 2015 i el segon en rebrà més de 3 milions. «Els Emirats Àrabs tenen un excés de tresoreria. Fins i tot s'ofenen si els dius que vols participar en la propietat i et responen que ells no tenen problemes de diners. Cerquen gestors», afirma Antoni Horrach, un dels que visitaren els Emirats. Els hotels que s'ofereixen són tots de 4 i 5 estrelles, productes d'alt estànding. El turisme és principalment de països asiàtics i de la zona; també hi ha europeus, sobretot britànics i francesos. «Han passat de tenir 70 quilòmetres de costa a 1.000 a través de construccions artificials», explica Horrach.

El també president de la Federació Hotelera de Mallorca creu que aquests països tenen un potencial molt important per a les cadenes hoteleres mallorquines. Per part seva, el president de Sol Meliá, Gabriel Escarrer, manifestà l'any passat el seu interès a entrar als Emirats. Però els hotelers no són els únics que miren cap al Pròxim Orient. La internacionalització és la fórmula de creixement per algunes empreses mallorquines de sectors com l'immobiliari. Maioris n'és un exemple.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.