nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

L'aigua del Port no és apta per al consum segons les darreres anàlisis

El nucli fa anys que arrossega el problema que s'agreuja a l'estiu

Les darreres quatre analítiques realitzades pel Ministeri de Sanitat i Consum a l'aigua que es distribueix a Portocolom pel consum assenyalen que «no és apta». Aquest és un problema que afecta el nucli costaner de Felanitx fa alguns anys. La qualitat de l'aigua per a consum a Portocolom no és la més adequada, fet que s'agreuja especialment els mesos d'estiu en què hi ha un consum major per l'augment de la població d'aquest nucli de la costa felanitxera. Ara les anàlisis realitzades el mesos de novembre, desembre, gener i febrer, totes ens donen el mateix resultat, l'aigua «no és apta per al consum».

Cal remuntar-nos al 2003 quan Nicolau Barceló, actual portaveu del Bloc ja va exigir que «l'aigua fos apta per al consum humà». Aquest estiu passat Antoni Peña, regidor d'UM presentà al ple una moció per tal que els veïns de Portocolom no paguessin l'aigua a l'empresa subministradora, Edamsa, per la mala qualitat. L'empresa havia reconegut públicament setmanes abans que l'aigua que «subministra no és apta per al consum».

El portaveu socialista, Antoni Nadal s'oferí per parlar amb Salut i Consum per mirar de solucionar aquesta situació que afecta els ciutadans de Portocolom, poc després el Govern balear demanà a l'empresa concessionària del subministrament d'aigua a Portocolom, Edamsa, la posada en funcionament «dels nous pous que l'anterior Executiu autonòmic li permeté obrir». Per així millorar la qualitat de l'aigua de la zona costanera. De fet cal assenyalar que de les 11 darreres analítiques, en 9 d'elles l'aigua ha resultat «no apta per al consum». D'aquestes anàlisis fetes cada mes, 10 d'elles han estat de control, i una ha estat una anàlisi completa, que també resultà «no apta». Tan sols els mesos d'agost i octubre l'aigua va oferir una major qualitat, però de l'abril del 2007 ençà aquests dos mesos han estat els únics en què les anàlisis han dit que l'aigua era apta per al consum.

Sembla que caldrà que l'empresa dediqui més esforços a solucionar aquest tema i així poder oferir una aigua de qualitat als seus veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.