nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Pacte negocia que es limiti la llei de l'habitatge a través dels consells

Els socis revisen la norma «pactada» perquè UM la pugui votar

L'amenaça d'Unió Mallorquina de votar en contra del projecte de llei d'habitatge ja pactat ha obligat a reobrir unes negociacions entre els socis del Pacte que es donaven per tancades. UM rebutja que es puguin fer pisos socials en sòl rústic com preveu la llei i el PSOE pretén que, sense tocar la llei o fent-ho el mínim possible, es pugui limitar més l'àrea d'actuació de la normativa. Per això, una de les possibilitats que s'ha posat sobre la taula és la d'actuar per mitjà dels consells una vegada que s'hagi aprovat la norma.

De fet, la llei estableix que els consells han d'emetre un informe vinculant perquè es puguin efectuar les operacions de requalifició automàtica del sòl on es construiran els 5.000 pisos socials prevists. A més, els ajuntaments també han d'autoritzar les operacions. Per tant, els ajuntaments i els consells tindran la darrera paraula sobre el sòl que es pot emprar.

La llei estableix clarament la prioritat d'actuar en el sòl urbà i urbanitzable, i deixa com a darrera opció el sòl rústic de transició que, en el cas de Mallorca, inclou les àrees de transició de creixement i les àrees d'harmonització previstes al Pla Territorial. Les primeres fixen el sòl per on es preveuen creixements urbanístics futurs i les segones són per harmonitzar diversos tipus de sòl.

El cas és que el gener el Consell de Mallorca ja aprovà per unanimitat no permetre construir pisos en el sòl rústic no qualificat d'Àrea de Transició de Creixement. Per tant, el Consell de Mallorca ja ha limitat l'abast de la futura llei perquè només permet actuar en una part del rústic de transició previst i deixa fora del seu abast les àrees d'harmonització. Els socialistes entenen que es podria seguir aquest criteri en els informes que haurà de fer el Consell per autoritzar les operacions i, per tant, es podria limitar el sòl on s'ha d'actuar sense necessitat de modificar la normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.