cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Dues excursionistes rescatades en el puig de Garrafa a Andratx

Hi quedaren atrapades fins que arribaren els bombers

Els Bombers de Mallorca, la Policia Local i membres del Grup de Rescat de Muntanya de la Guàrdia Civil s'hagueren de mobilitzar, divendres horabaixa, per rescatar dues excursionistes alemanyes a la zona de la finca de Son Fortuny, a Andratx.Les dues joves eren al puig de Garrafa, on havien pujat per una zona d'escalada. Després varen tenir problemes per baixar i quedaren atrapades en una lleixa. En aquell moment decidiren demanar ajuda als serveis d'emergència.

La telefonada d'alerta s'efectuà a les 18.00 hores, encara que el rescat no es pogué activar fins a les 19.15 hores, ja que les dues joves tenien poca bateria al telèfon mòbil i enviaven missatges de text als seus parents a Alemanya. Aquests contactaven amb els serveis d'emergència del país germànic i d'allà se n'informava l'112 de Mallorca. Per aquest motiu va ser complicat determinar la posició on es trobaven les excursionistes.

Una vegada que foren localitzades, els agents i els Bombers es dirigiren cap aquest punt de la finca de Son Fortuny, el propietari de la qual oferí una gran col·laboració. Poc després, les dues alemanyes foren localitzades, en bon estat de salut, i hagueren de remuntar una zona escarpada de devers vuitanta metres per trobar el camí de tornada cap a Andratx.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.