algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Centenars de persones omplen les zones d'acampada de Lluc

Prop de 500 tendes s'instal·laran als espais habilitats per l'Ibanat

Grups d'amics i famílies senceres aprofiten les vacances de Setmana Santa per passar uns dies a Lluc. Des de dijous i fins demà o fins dilluns es calcula que s'instal·laran devers 500 tendes de campanya al municipi d'Escorca. La zona de la Font Coberta, que s'inaugurà el setembre passat, la dels Pixarells o la de Marjanó acullen aquests dies centenars de persones, en la seva gran majoria de Palma, que trien Lluc per descansar uns dies.

De dia totes aquestes àrees són vigilades per membres de l'Ibanat, que s'encarreguen de dur la llenya perquè els excursionistes puguin cuinar. Així es poden veure arreu petits foguerons, en zones habilitades, de manera que les torrades i les paelles són els menjars que més es preparen aquesta setmana a Lluc.

A més, i de manera excepcional, durant aquests dies que hi ha tanta de gent i de nit, que és quan no els membres de l'Ibanat no hi són, hi ha guardes de vigilància que s'encarreguen que tot sigui al seu lloc i que no es registri cap incident a les tres àrees d'acampada o als seus voltants.

Joves amb ganes de festa i famílies amb ganes de descansar conviuen aquests dies en un mateix espai. No obstant això, enguany s'han distribuït en zones diferents. En aquest sentit, un membre de l'Ibanat que fa anys que vigila l'indret per aquestes dates comenta que «ha estat una gran iniciativa col·locar les famílies i la gent de la segona edat a la zona de la Font Coberta i els més joves i amb ganes de gresca a Marjanó».

Tot i haver-hi centenars de persones en plena naturalesa, els espais són nets i els membres de l'Ibanat comenten que «la gent és bastant respectuosa amb el medi ambient i fan cas de les indicacions». Diversió i descans són el que cerquen la majoria dels qui han decidit passar aquestes vacances de Setmana Santa acampats pels voltants de Lluc. A més, s'han preparat perquè no els falti res i hi han pujat ben preparats: jocs de taula, bicicletes, pilotes, música amb auriculars i, això que no hi falti, el botellot entre els més joves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.