nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els Serveis Socials es preparen per formar part d'un pla pilot insular

Remetran al Consell dades d'usuaris i programes per rebre ajudes

L'àrea de Serveis Socials de sa Pobla treballa aquests mesos per aconseguir signar abans de l'estiu un conveni amb el departament de Benestar Social del Consell. Aquest permetria crear un pla pilot per al municipi, amb el qual s'establiria una col·laboració econòmica i funcional que evitaria haver de negociar any rere any les línies d'ajuda per als fins, 21 programes socials i d'integració que es desenvolupen actualment.

El regidor de Serveis Socials, Lluís Socies, assegura que sa Pobla és un dels municipis de Mallorca als quals hi ha una cobertura més àmplia en matèria de Serveis Socials. De fet, en aquest departament treballen un total de 18 persones entre psicòlegs, un coordinador, treballadors socials, administratius, treballadors familiars i auxiliars.

«Sols l'any 2007 sa Pobla ha rebut 125.000 euros en ajuts per a programes de serveis socials; amb aquest conveni pilot el que pretenem és millorar la coordinació amb el Consell, fet que ens permetria, entre d'altres coses, disposar de més recursos econòmics i sobretot humans per a ocasions puntuals», explica Socies.

Els programes socials que es desenvolupen a sa Pobla sumen un total de 21, dirigits tant a majors com a la població infantil i juvenil o al col·lectiu d'immigrants. Entre aquests darrers destaca el programa TAMADAG, que desenvolupa l'associació Pa i Mel i que fa classes educatives i d'alfabetització a un total de 65 dones originàries del Marroc.

Un altre dels serveis més demandats per aquest col·lectiu és l'Oficina d'informació, orientació i assessorament a immigrants i autòctons sobre estrangeria i que va atendre 141 persones l'any passat. Per altra banda, el Servei Integral de Gestió Immobiliària, que ajuda a posar al mercat habitatges per la població desafavorida, va atendre 51 expedients. Tot i que també hi ha programes específics per a dones llationoamericanes, discapacitats o dones maltractades, un dels serveis que any rere any rep més demanda són els programes d'estiu, Nadal i Pasqua que duu a terme l'associació Pa i Mel per als nins de més de 3 anys. L'any passat l'empraren un total de 400 nins a sa Pobla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.