cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Font retreu que Aznar continuï defensant encara la guerra d'Iraq

En canvi, aplaudeix que Merkel condemni l'holocaust a Israel

El portaveu del PP al Consell, Jaume Font, marcà distàncies ahir amb el qui havia estat president del Govern i del seu partit José María Aznar i afirmà que no comparteix les declaracions que aquest va fer a la BBC britànica en complir-se cinc anys de la invasió de l'Iraq. L'expresident afirmà que l'actual situació de l'Iraq, sense ser «idíl·lica, és molt bona», i reiterà que, si s'hagués de veure davant la decisió d'intervenir en aquell país, «tornaria a fer el mateix».Font contraposà les paraules d'Aznar amb el gest de la cancellera alemanya Angela Merkel, qui en una visita a Israel expressà la «vergonya» d'Alemanya per l'holocaust. El popular l'aplaudí.

El portaveu insular del PP responia així a una pregunta sobre les declaracions fetes per l'expresident Cristòfol Soler (PP), qui en un debat de l'Obra Cultural afirmà que «la idea de país es va perdre el 1714-1717» i encara ara les Balears són vistes des de Madrid com a «territori conquerit». «No vull entrar a parlar de conquestes», «això és història», afirmà el popular, qui canvià de tema per recalcar que «els polítics han de tocar de peus a terra» i saber llegir el canvi d'escenari mundial que s'ha produït després dels atemptats de l'11-S i de l'11-M, i després de la guerra de l'Iraq. Les paraules de Font arriben en un context en què els diversos dirigents balears del PP s'estan ressituant davant l'imminent congrés que ha de servir per renovar el partit.

Abans, tant l'actual presidenta popular, Rosa Estaràs, com el portaveu institucional del partit, Miquel Ramis, havien marcat distàncies amb l'expresident del Govern balear i del PP balear Jaume Matas, a qui atribuïren gran part de culpa de la derrota que sofriren a les recents eleccions generals, per haver abandonat els càrrecs de direcció del partit de manera precipitada i haver fugit de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.