cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

El Bloc i el GOB demanen la suspensió «cautelaríssima» del golf

També insten el Consell que presenti el recurs que va anunciar

Els representants del Bloc i del Grup d'Ornitologia Balear (GOB) presentaren ahir un contenciós administratiu als jutjats de sa Gerreria de Palma per demanar la suspensió «cautelaríssima» de la llicència del golf. El diputat del Bloc Antoni Alorda explicà que «amb aquesta mesura el jutge es pot pronunciar sobre si atura la llicència del golf durant la pròxima setmana i la decisió pot ser imminent» ja que, si només es demana la suspensió cautelar ordinària, el procediment es pot allargar uns tres o quatre mesos.

Tot i que el PSOE ja demanà la suspensió cautelar dimarts passat, els representants del GOB i del Bloc demanaren ahir que el Consell de Mallorca també presenti el recurs contra la decisió de l'Ajuntament de Muro de concedir la llicència al camp de golf. «És fonamental que el Consell presenti el contenciós, perquè té l'obligació de vetlar per la legalitat dels acords municipals i perquè la institució insular va fer un informe desfavorable al projecte de Son Bosc», segons manifestà el portaveu del GOB, Antoni Muñoz.

Així, el portaveu adjunt del Bloc en el Parlament, Miquel Àngel Llauger; Antoni Alorda i Antoni Muñoz van presentar ahir el recurs amb el certificat de l'acta del ple de dijous passat, en el qual s'aprovà la concessió de la llicència. Cal recordar que el PSOE presentà el contenciós sense aquest certificat després que el batle, Jaume Perelló, es negàs a firmar l'acta al portaveu de PSOE-Entesa de l'Ajuntament, Pere Amengual.

Després de presentar el recurs i a les portes dels jutjats, Antoni Muñoz criticà l'actitud d'UM amb el golf de Son Bosc. «Els responsables d'aquesta actuació són el batle, Jaume Perelló, i el seu partit, que no ha posat cap impediment a la concessió de la llicència del camp de golf». A més, Muñoz criticà el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, perquè «ha eludit la seva responsabilitat en el tema del projecte de Son Bosc, que afecta una àrea del parc natural de l'Albufera sobre la qual hi ha molts informes que en destaquen els valors medi ambientals. Grimalt és el conseller de Medi Ambient del Govern i no ha fet tot el que podia per evitar la construcció del golf de Son Bosc», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.