muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Una peça musical arraconarà l'himne espanyol de l'Encontrada de Pasqua

La banda municipal de música i la parròquia han cercat alternatives a la marxa reial

68280
La parròquia haurà de decidir amb la banda de música quines seran les notes que sonaran el dia de Pasqua a l'Encontrada.

Tot sembla indicar que després d'alguns anys de dubtes sobre el canvi de la peça musical que acompanya l'Encontrada, a la processó del dia de Pasqua a Campos, enguany serà canviada per una nova peça musical.Amb el nou govern municipal de Campos sembla que s'ha superat l'escull que impedia el canvi de la marxa reial per una altra peça, tal i com venia demanant part de la societat campanera i alguns membres de la mateixa banda municipal de música de la localitat. De fet, aquest canvi que ara s'està cuinant a Campos ja s'ha anat produint a tots i cada un dels pobles de Mallorca. A molts municipis tot just entrada l'etapa democràtica ja decidiren canviar les notes que acompanyen l'Encontrada.

El batle de Campos, Guillem Ginard, assenyalà que «aquesta no és una qüestió de l'Ajuntament, es tracta d'un acte religiós i la Sala no hi entra ni hi surt; crec que ha d'ésser la parròquia i la banda qui han de decidir el tema».D'altra banda, el rector de la parròquia, Francesc Munar, assenyalà que s'ha estat estudiant la possibilitat d'interpretar una Regina però «encara no s'ha decidit res, en aquests propers dies haurem d'estudiar el canvi, si és que s'arriba fer».

El director de la banda de música, el jove porrerenc Bernat Xamena, declarà a DdB que «és el rector qui té la màxima autoritat en aquest tema, per això amb ell hem consensuat algunes alternatives. Hem estat cercant alguna Salve o Regina per substituir la marxa reial, tenim una peça que Ferran Vaquer ens ha arranjat i ara en els propers dies parlarem sobre la possibilitat de canvi». Xamena també va contemplar la possibilitat de seguir interpretant l'himne espanyol aquest proper diumenge de Pasqua a l'Encontrada. «Si l'hem de continuar tocant ho farem i també seguirem fent feina per cercar una peça alternativa per a l'any que ve».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.