nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La restauració de l'abocador de l'Ermita du més d'un any de retard

La falta d'entesa amb propietaris afecta l'execució del projecte

La falta d'entesa i els problemes per identificar tots els propietaris dels solars afectats per la restauració de l'abocador incontrolat de la zona de l'Ermita de Manacor, han provocat que el projecte dugui ja més d'un any als calaixos de les iniciatives paralitzades.

Es tracta d'un projecte d'envergadura, per al qual la Conselleria de Medi Ambient de l'anterior Executiu autonòmic de Jaume Matas aportà 2'5 milions d'euros, i l'execució del qual hauria d'estar ja molt avançada.

Aquest abocador, que oficialment es diu del coll del Vent, ha estat objecte de polèmica, ja que ha rebut múltiples queixes de veïns de la zona per la pudor que desprèn, sobretot durant les estacions de l'any més caloroses.

Des de la Conselleria de Medi Ambient ja informaren, des del primer moment, que es tracta d'un projecte complicat, ja que a més dels residus que salten a la vista i que són coberts d'herba, hi ha un problema de contaminació del sòl.

A part que la netedat de tota aquesta zona es preveu prou difícil si els veïns no hi col·laboren, l'Ajuntament té pensat habilitar una gran zona verda, almenys als terrenys que són de titularitat pública.

Actualment, i encara que el gruix dels residus més molests foren retirats fa un quant temps, a causa de les queixes veïnals, en tota la zona i als camins i camades de l'Ermita hi ha nombrosos punts on els veïns tiren tot tipus de residus, i fins i tot algun resident ha convertit la seva finca en un autèntic abocador incontrolat.

El regidor de Medi Ambient, Pere Rosselló (PP), explicà que a hores d'ara «s'estan solucionant els problemes amb alguns veïns perquè puguin lliurar els terrenys i nosaltres puguem executar el projecte».

Aquest és un pla que afecta tota l'extensa zona de l'Ermita. Es pretén que es converteixi en un espai per fer-hi excurssions i en una gran zona d'esbarjo per als veïns. A hores d'ara, però, les obres no han començat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.