algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Un centre d'emergències dotarà de més seguretat tot el municipi

La proposta aposta per una intervenció ràpida i més propera

GUILLEM MAS. Ses Salines.

El ple de l'Ajuntament de ses Salines aprovà, per unanimitat, demanar al Consell de Mallorca la construcció d'un centre d'emergències amb seu al municipi.

Aquest centre, que probablement tindrà les funcions d'un parc de bombers, potenciaria una actuació ràpida i més propera en cas d'emergència. I és que a dia d'avui, per exemple, en cas d'accident o inundacions, els Bombers estan una mitjana de 30 minuts per traslladar-se al municipi des dels parcs de Felanitx o Llucmajor, que són les instal·lacions més properes al municipi saliner.

El batle Sebastià Burguera assegurà que aquesta iniciativa és molt important per atendre millor els veïns del municipi, però sobretot fent referència als mesos d'estiu on la Colònia de Sant Jordi acull milers de turistes. Segons ha pogut saber aquest diari, l'Ajuntament de ses Salines i la conselleria d'Interior del Consell de Mallorca, que gestiona el conseller Joan Lladó, mantenen contactes amb l'objectiu de trobar una bona ubicació al que podria ser un nou parc de bombers a la zona de la comarca del Migjorn.

D'aquesta manera, l'àrea d'influència d'aquest futur nou centre d'emergències abarcaria també el municipi de Santanyí que, en certa manera, també pateix problemes de rapidesa pel que fa a la intervenció a causa de les comunicacions per carretera en aquest indret de l'Illa.

Al darrer ple també s'aprovaren de manera provisional les ordenances municipals que regularan el servei d'estacionament al carrers de la primera línia de la Colònia de Sant Jordi, en forma d'ORA.

L'equip de govern defensà que aquesta mesura servirà per facilitar l'aparcament perquè amb aquest sistema serà rotatori i també per posar un cert ordre als problemes de circulació que pateix el nucli turístic. El batle Burguera va afegir que la instal·lació del servei d'ORA no té com a primer objectiu recaptar, sinó posar ordre al trànsit. L'ordenança contempla que l'Ajuntament habilitarà una targeta gratuïta d'aparcament a la zona blava per habitatge afectat. L'oposició ha anunciat que presentarà al·legacions a l'ordenança.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.