algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

La nova subestació elèctrica posa en perill la zona humida de la Farinera

L'àrea, que destaca pel seu valor natural, fa partió entre els municipis de Capdepera i Artà

85010
Aquesta setmana el torrent anava ple d'aigua.

A.BASSA/J.SOCIES. Capdepera.

Quan semblava que el conflicte amb Gesa havia quedat soterrat, una nova amenaça surt a la llum. El projecte per fer la nova subestació de transformació elèctrica a Capdepera previst per l'empresa energètica amb el cablatge aeri, podria afectar la zona humida de la Farinera, una àrea de gran valor tant pel seu patrimoni natural com etnològic.

Aquest encisador paratge està ubicat entre Artà i Capdepera, forma part del curs d'aigua del torrent de Canyamel, i ja en època musulmana s'hi establiren un seguit de molins, com el de la Farinera. Al municipi gabellí s'han començat a aixecar veus a favor de la conservació d'aquest espai i la Sala ha anunciat que demanarà que es prenguin mesures per evitar que les línies aèries afectin aquest indret.

Després de set anys de conflictes, polèmiques i de lluita per aconseguir que el cablatge anàs soterrat, l'equip de govern actual va tirar la tovallola i pel mes de febrer va anunciar que permetria a Gesa fer el cablatge aeri. Així, el projecte existent preveu que la línia passi per aquesta zona humida. La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Capdepera, Maria Orts, així ho va explicar. «Segons el projecte, la línia d'alta tensió podria passar per aquest indret, que té un gran valor ambiental, i això hi podria causar un impacte greu. Ara el projecte es posarà en exposició pública i s'hi podran fer al·legacions. Nosaltres hem posat el tema en coneixement de l'empresa energètica i també de la Conselleria de Medi Ambient del Govern. Per això des de l'Ajuntament intentarem afavorir una solució alternativa». Orts afegia que en aquest tram, per exemple, es podria fer soterrat el cablatge per evitar l'impacte.

L'oposició (PP-Es Grup) ja va advertir de les conseqüències que podria tenir el projecte i de les expropiacions que s'haurien de dur a terme per posar les torres elèctriques. Per la seva banda, l'equip de govern prioritzà que els veïns poguessin tenir llum com més aviat millor. Ara Gesa hi tindrà la darrera paraula.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.