algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

El PSIB-PSOE presenta un contenciós contra el golf per «agilitar-ne els tràmits»

El partit socialista féu efectiva la denúncia en lloc del Consell per guanyar temps

79560
PP-CDM i UM votaren a favor de la concessió de la llicència al camp de golf amb l'absència de PSOE-Entesa.

Finalment, ha estat el PSIB-PSOE i no el Consell de Mallorca qui ha presentat un contenciós contra la decisió de l'Ajuntament de Muro de concedir la llicència d'obra al camp de golf de Son Bosc. Des de les files socialistes, s'explicà que «s'ha pres aquesta decisió per agilitar-ne els tràmits, perquè, si s'hagués fet a través del Consell, la petició de la suspensió cautelar de la llicència hauria d'haver passat per una ponència tècnica i després discutir-se en la Comissió Insular d'Urbanisme, cosa que ens hagués portat una setmana com a mínim, mentre que el grup polític pot presentar avui mateix (per ahir) el contenciós».El portaveu de la coalició PSOE-Entesa, Pere Amengual, manifestà que «d'aquesta manera, durant la pròxima setmana el jutge ja pot ordenar que no es comencin les obres del futur golf si veu indicis de possibles il·legalitats en la concessió de la llicència». A més, Amengual assegurà que «nosaltres creiem que s'ha d'aturar el projecte».

D'altra banda, les reaccions polítiques sobre el que va passar a Muro dijous se succeïren ahir. D'aquesta manera, el president del Govern, Francesc Antich, opinà que el partit d'UM a la localitat no fou lleial al pacte de govern. Tot i això, la portaveu del Govern, Margarita Nájera, afirmà que el trencament del pacte a Muro «és un problema molt local i no té el perquè afectar l'equip que forma el Govern».

D'altra banda, el batle, Jaume Perelló, notificà ahir mateix el decret de batlia mitjançant el qual fa efectiu el cessament dels quatre regidors de PSOE-Entesa de l'equip de govern. A partir d'ahir, el Consistori de Muro serà governat pels quatre regidors d'UM en minoria, ja que el batle descartà ahir «firmar un possible pacte amb PP-CDM». Per la seva part, el portaveu de PP-CDM, Martí Fornés, digué que la ruptura del pacte «es veia venir» i manifestà que «ara estam a l'oposició i donarem suport a temes puntuals que siguin positius pel poble».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.