nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

L'Executiu denuncia una pàgina web per presumptes delictes contra menors

L'Oficina de Defensa dels Drets del Menor insta la Guàrdia Civil que investigui aquests fets

L'Oficina de Defensa dels Drets del Menor de Balears presentà dijous dues denúncies davant de la Unitat de delictes informàtics de la Guàrdia Civil contra una pàgina d'internet en què surt la imatge d'una menor nua i en la qual hi ha indicis que un adult cercava mantenir relacions personals i sexuals amb estudiants de Primària.

Després del Consell de Govern que tingué lloc ahir al matí, la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, comparegué davant de la premsa amb el director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Antoni Bennàssar, per donar compte d'aquestes denúncies contra els continguts de la pàgina www.tcuento.com.

Segons explicà Santiago, en el cas de la fotografia de la menor, ni aquesta ni els seus pares no havien donat permís per exhibir la imatge en aquest portal.

Pel que fa a la segona denúncia, s'ha interposat perquè des de l'Oficina se sospita que un home adult ha entrat en aquesta adreça en diverses ocasions per tal de mantenir contactes personals i de caràcter sexual, segons afirmà la consellera, qui explicà que en alguns missatges d'aquest subjecte contenien «una frase molt explícita que incitava escolars de Primària a mantenir relacions sexuals amb ell».

Segons el director de l'Oficina de Defensa del Menor, aquest departament autonòmic vigilava els continguts d'aquesta pàgina des del desembre.Fou el mes passat quan es varen reunir les proves suficients per poder presentar les denúncies davant aquesta unitat especialitzada de la Guàrdia Civil, que serà l'encarregada d'esbrinar on està allotjada la pàgina, localitzar les adreces IP, com també els ordinadors des d'on es penjà la fotografia de la menor i el que utilitzà el presumpte pederasta.

Bennàssar considerà que ambdues qüestions presenten molta dificultat, ja que la pàgina és un domini .com, per la qual cosa pot estar ubicada a qualsevol lloc del món. Tanmateix, s'ha pogut conèixer que les dades de contacte de la web «estan ubicades als Estats Units». Aquesta web, que està sent investigada també al País Valencià per difondre missatges vexatoris a menors, inclou informació de desenes de col·legis classificats per províncies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.