cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Presentacio del llibre «Catalunya és una nació»

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma.

Alfons López Tena (Sagunt, 1957) és vocal del Consell General del Poder Judicial. Ahir, presentà a la UIB el llibre, on exposa la seva aposta per la independència de Catalunya. «Catalunya és una nació», diu. «Mentre que Espanya és una altra nació», recorda. I sentencia: «Els polítics de Madrid prefereixen invertir en la seva nació».

Que no existeix un règim d'autogovern, sinó de descentralització administrativa. S'ha creat un país modern dins d'Europa, però el model de les autonomies ha fracassat: l'Estat no és plurinacional ni ho serà mai, perquè no té la capacitat de reconèixer la seva diversitat nacional com un actiu, sinó que sempre la veurà com una molèstia.

-Una reforma constitucional és inviable perquè ni el PP ni el PSOE no la volen. El nostre problema és que l'Estat està només al servei de la nació espanyola.

-Hi ha dues possibilitats. Una, la continuïtat de la situació actual, amb els atacs contra Catalunya i els interessos dels catalans, l'espoliació fiscal, el no-reconeixement cultural i polític, la manca d'inversions, etc. Aquest procés acabaria convertint Catalunya en una província decadent de l'Estat. L'altra possibilitat és la que necessita la majoria de catalans: crear un Estat propi.

Per transformar Espanya, cal convèncer els espanyols, que ni volen ni voldran fer-ho. En canvi, a Catalunya en tenim prou a convèncer la majoria dels catalans.

-Doncs que són espanyols i prefereixen invertir en la seva nació: Espanya. Els territoris amb un dèficit fiscal més pèssim són, precisament, els Països Catalans: Catalunya, el País Valencià i les Balears. I, en menor mesura, el País Basc i Navarra.

-Sí, si es donen les condicions necessàries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.