algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

El Govern posa esculls a la mar per combatre la pesca d'arrossegament

Els pescadors es queixen de pràctiques il·legals de barques de bou

G. MAS. Manacor.

Preservar el fons marí i combatre la pesca d'arrossegament il·legal. Aquests són els dos objectius principals de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern balear, que des de fa uns dies enfonsa 500 esculls artificials des de Cala Figuereta, a Santanyí, fins a Cala Bona, a la costa de Son Servera.La consellera Mercè Amer es desplaçà ahir al moll de Porto Cristo, per observar in situ la col·locació d'aquests mòduls al fons del mar, a pocs metres de la costa, per evitar la pesca il·legal d'arrossegament i protegir el fons de posidònia i l'hàbitat marí.

A poques milles de la bocana del moll de Porto Cristo, el vaixell mercant Potosí, que té el seu port base al port de Santa María, de Cadis, col·loca aquests dies els esculls artificials. Segons Amer, aquest projecte «és una reivindicació històrica dels pescadors artesans, que pateixen les conseqüències de l'incompliment de la llei per algunes barques de bou». Un extrem que ha estat confirmat pel patró major de Porto Cristo, Pep Gayà.

Les primeres gestions per desenvolupar aquesta actuació s'iniciaren l'any 2004, quan un estudi del fons marí detectà marques de barques de ròssec a menys de 50 metres de la costa. La seva execució s'encomanà a Tragsa, una empresa pública dedicada a tasques agràries i mediambientals. A l'acte hi era present el flamant diputat del PSOE, Antoni Garcies, precisament per representar aquesta empresa.

El projecte es divideix en tres fases, que cobreixen des de Cala Figuereta fins a Cala Bona. Previsiblement, el Potosí realitzarà la setmana que ve les mateixes feines, però a la costa de Son Servera. Una vegada acabada l'actuació, s'hauran enfonsat gairebé 500 esculls cúbics de set tones cadascun.S'ha de destacar que, a part d'aquesta actuació, també s'estan col·locant 28 mòduls de producció per augmentar els recursos marins i com a atractiu turístic per al sector del submarinisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.