cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

La Fiscalia investiga si Rodrigo de Santos va gastar 45 mil de Cort en 'puticlubs'

Les gestions efectuades pels agents relacionen els pagaments amb locals d'homosexuals

Javier Rodrigo de Santos, extinent de batle i exregidor d'Urbanisme de Cort, és objecte d'una investigació per part de la Fiscalia Anticorrupció i del Grup de delinqüència econòmica del Cos Nacional de Policia (CNP). Rodrigo de Santos és sospitós d'haver gastat més de 40 mil euros en clubs de cites amb la targeta de crèdit de Cort. El delicte pel qual podria ser acusat és el de malversació de diners públics.

L'exregidor va ser citat ahir a declarar a la Fiscalia, sense que hagi transcendit el resultat de la diligència. Dins de les investigacions dutes a terme, es tenen també fortes sospites que tots els 'puticlubs' en què es van fer els pagaments s'ofereixen serveis de relax amb homes. L'«alarma» es va encendre fa poc més d'un mes, quan responsables de Cort van comprovar que una sèrie de despeses de la targeta de l'exregidor eren si més no «estranyes». L'esmentada targeta s'havia utilitzat a hores tan intempestives com les quatre de la matinada, o les set del matí, i en empreses amb activitats que apareixen al comprovant de pagament, no es corresponen amb el «servei» que en realitat ofereixen.

A partir d'allà es va començar a treballar per part de la Fiscalia i del CNP. Així, es va constatar que aquestes despeses es van iniciar a finals de 2005 i, l'últim per aquests conceptes, és de finals de maig o principi de juny de 2007, és a dir, després que el partit de Rodrigo de Santos (PP) perdés la majoria absoluta a Palma.En fer-se el recompte de la quantitat de diners de les arques municipals gastada per rebre aquests serveis, es va obtenir la suma d'uns 45 mil euros.

En arribar a aquest punt de la investigació, es va treballar en el sentit de tractar d'aclarir si la targeta amb què s'efectuava el pagament era utilitzada personalment per l'exregidor o, tanmateix, si podia donar-se la circumstància que fos una altra persona la que va utilitzar-la en nom seu. En aquest sentit es va identificar plenament els 'puticlubs' on s'havien efectuat els pagaments. La majoria d'ells s'anuncien en pàgines web. També, la majoria estan ubicats a l'Illa, llevat d'excepcions d'altres ciutats de l'Estat.

Dilluns horabaixa passat la Policia va citar a les dependències de la Direcció Superior un grup dels 'al·lots' que haurien prestat els seus «serveis» a la persona que va fer els pagaments amb la targeta de crèdit de Cort.En les seves declaracions, tots ells van dir que reconeixien Javier Rodrigo de Santos com la persona que havia visitat el club de cites i amb qui havien dut a terme diferents 'serveis'. Una vegada complerta aquesta nova diligència, dimarts passat, es va lliurar una citació a Rodrigo de Santos perquè l'endemà (ahir), es personàs a la Fiscalia de Balears, a la plaça bisbe Berenguer de Palou.

A l'hora que li van indicar l'extinent de batle i ara funcionari d'Hisenda a Palma va comparèixer amb el seu advocat. Sembla ser que li van dir que l'havien citat perquè fes declaració en qualitat d'imputat, per un presumpte delicte de malversació de diners públics. Més d'una hora després Rodrigo de Santos i el seu advocat van sortir de la Fiscalia, sense que hagi transcendit el resultat de la diligència. Sembla ser que per part de la Policia Nacional, i en concret del Grup de delinqüència econòmica, les investigacions es donen per acabades, llevat que apareguessin altres noves dades que es considerassin importants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.