algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Tots els solars públics del Polígon de Llevant, en mans d'interessos privats

Veïns i mestres rebutgen els pisos luxosos en un barri que té greus dèficits d'equipaments

Veïns, mestres, alumnes i pares, amb el suport del GOB, han creat una plataforma per oposar-se al projecte de construcció de tres blocs de pisos de set altures enmig del parc públic situat a l'avinguda de Mèxic cantonada amb carrer Brotad, al Polígon de Llevant. Les edificacions tindran piscina comunitària i un bulevard. La portaveu i professora de l'IES Antoni Maura, Glòria Ferrer, denuncia que dos d'aquests edificis destruiran el parc i taparan el col·legi Camilo José Cela i l'institut. El tercer bloc s'aixecarà al solar de davant del parc a tocar de l'escola Joan Miró. Aquesta zona verda existeix des de fa més de 20 anys, però l'any 2004 el Consistori del PP permutà els solars a l'asseguradora Mapfre.

Ara l'empresa ja ha engegat el projecte d'urbanització. «Tenim els nostres patis condemnats», diu Ferrer. I és que la Conselleria d'Educació del popular Francesc Fiol donà el vistiplau a l'expropiació de 164 metres de les pistes de l'institut a pesar que prometé a les escoles que aquest solar es destinaria a un equipament esportiu per als veïns, alumnes i ciutadans que hi viuen, segons diu Ferrer.

Però no només això. El Consistori i el Govern tenen compromesos els solars públics del Polígon de Llevant a la iniciativa privada com a possible moneda de canvi als terrenys de primera línia de la façana marítima de Palma. Són els dos solars ubicats a l'avinguda de Mèxic: un limita amb el carrer Callao i l'altre amb Puerto Rico.

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, explica que aquest fet impossibilita la construcció d'equipaments públics, perquè els terrenys municipals o públics són invertits en aquestes actuacions de venda i permuta que només beneficien els interessos privats. «És una operació sota sospita, els terrenys es revaloritzaran però els residents en seran els més perjudicats», diu.

A aquesta operació s'hi ha d'afegir la del solar de darrere de l'edifici de Gesa al carrer Joan Maragall com a possible permuta a Núñez i Navarro pels terrenys a primera línia de la façana. Actualment en aquest solar hi viuen cent sis famílies que es podrien veure perjudicades per l'intercanvi. Cort justifica que en aquest procés garantirà la relocalització dels residents dels pisos afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.