nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Turisme i consum situen la previsió de creixement econòmic enguany al 2'8%

Les dades del Govern constaten l'alentiment sobretot en el sector de la construcció

El turisme i la recuperació del consum són els principals factors que situen la previsió de creixement econòmic de les Illes en el 2'8 per cent per enguany. Aquesta xifra significa un descens de dues dècimes sobre l'augment del PIB registrat el 2007. Tot i així la davallada és inferior a la que patiran tant a la zona euro com a Espanya. Les Illes seguiran per sobre la mitjana europea de creixement (2'2 per cent) i escurçaran distàncies amb la de l'Estat (3'1 per cent).

La construcció serà el sector amb un alentiment més pronunciat, de més d'un punt en relació al 2007. Els serveis s'espera que compensin aquest descens, així com també el de l'increment de l'atur, ja que durant el 2007 encapçalaren la creació d'ocupació. «Els serveis tornen a ser el veritable motor de l'economia illenca», afirmà el conseller d'Economia, Carles Manera, durant la presentació de l'informe de conjuntura 2007, acompanyat del director general d'Economia, Andreu Sansó.

Manera destacà que el creixement del consum el gener passat va ser del 3'1 per cent. Una dada que contrasta con l'alentimentació del darrer quatrimest del 2007. Destacà també la solidesa de l'economia alemanya i els seus efectes positius sobre les Illes, ja que és el seu mercat emissor principal. Pel que fa a l'ocupació recordà que el nombre d'afiliats creix per damunt del nombre d'aturats. Per altra banda, la indústria està previst que es mantingui en unes taxes similiars de creixement.

En l'anàlisis per illes, Mallorca fou el 2007 la que obtingué un creixement més elevat, seguida de les Pitiüses on es registrà l'augment més elevat en relació a l'any anterior. En darrer lloc se situà Menorca, que perdé una dècima sobre 2006. Manera tot i no concretar les previsions per enguany desagregades per illes, avançà que Menorca podria continuar amb un descens del creixement.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.