muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

Rotger insta a retornar al regionalisme i se cerquen substituts per a Rodríguez

El president insular reclama «singularitzar» el partit i defensar «les nostres arrels»

De la mateixa manera que ningú no veu Àngel Acebes i Eduardo Zaplana en el futur equip de Mariano Rajoy, pocs dins el PP balear veuen l'actual «número dos», José María Rodríguez (Alacant, 1947), dins l'equip amb què es presentarà Rosa Estaràs (Valldemossa, 1965) per ser elegida presidenta en el proper congrés del seu partit.

El seu lloc el podria ocupar l'actual portaveu del PP al Consell de Mallorca, Jaume Font (Sa Pobla, 1961). Això sempre que la d'Estaràs es mantingui com a l'única llista que es presentarà a la cita congressual. El perfil de Font respon a aquell que ahir demanà el president insular de Mallorca, Pere Rotger (Inca, 1951), que ja ha avançat que està disposat a retirar-se de la direcció i que davant Estaràs realitzà un discurs per reivindicar que el PP balear recuperi el caràcter regionalista que donà als populars una hegemonia absoluta a les Illes durant anys.

Rotger digué que encara que «és bo pertànyer a un partit nacional que ens doni cohesió», també ho és que aquí «se singularitzi» i apostà per una decidida defensa de «la nostra cultura, la nostra llengua i les nostres arrels». En aquesta valoració coincidiren altres batles com el d'Inca presents en la reunió de la junta directiva regional.

El president del partit a Mallorca va fer autocrítica assenyalant que «no hem sabut comunicar», i després que Estaràs parlàs de centrar el partit, recordà que «això significa poder negociar i parlar amb tothom». «Si parlam d'humiltat, hem de començar per aplicar-la a nosaltres mateixos, i canviar els nostres hàbits», afegí, tornant a recollir algunes de les veus que s'alçaren dins la reunió.

Entre altres noms que s'hauran de tenir en compta fins al juliol hi ha el batle de Manacor i diputat, Antoni Pastor (Manacor, 1963), que farà valer la seva força a la Part Forana per assumir responsabilitats en la futura direcció popular. Té el suport del fins ara portaveu del PP balear, Miquel Ramis (Muro, 1958), qui també s'ha mostrat disposat a abandonar la primera fila per afavorir el relleu.

A més, dos joves polítics i homes de confiança d'Estaràs també figuren a les travesses internes per assumir major protagonisme: el batle de Marratxí, José Ramón Bauzá (Madrid, 1970) i l'expresident de l'Institut i diputat, Antoni Serra (Eivissa, 1974).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.