nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

Pimeco demana que la Platja de Palma sigui declarada zona comercial saturada

La patronal del comerç creu que els polígons també haurien de tenir aquesta qualificació

L'Associació del petit i mitjà comerç de Mallorca, Pimeco, reclama a l'Ajuntament de Palma que elabori un mapa amb les barriades considerades zona saturada comercialment, entre les quals considera s'hi troben tant la Platja de Palma com els polígons industrials. Aquesta categoria l'obtenen aquelles àrees que han superat la densitat comercial màxima que estableix el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Si aquestes dues zones en efecte es poguessin considerar «saturades» el projecte del centre comercial d'Aqua Màgica -que estava previst fer a les Fontanelles- s'hauria de reubicar fora de la Platja de Palma.

Pimeco ha remès dues peticions a Cort a través d'un advocat sol·licitant, per una banda, una còpia de l'expedient del projecte d'Aqua Màgica. I per l'altra, que estableixi quines són aquestes zones saturades. Cap de les dues peticions ha obtingut resposta fins al moment segons indiquen des de l'associació que presideix, Pere Ferrer.

Des de la patronal recorden que amb l'adaptació al Pla Territorial s'ha de delimitar la densitat comercial per barriades. Això implicaria que s'hauria d'aturar l'atorgament de llicències tant a la Platja de Palma com als polígons industrials.

Pimeco està en contra de la proliferació de zones comercials als polígons industrials. Consideren que s'afavoreix la pèrdua de teixit comercial al centre de Palma i per tant part de l'atractiu de la ciutat. Un fet que perjudica els petits comerciants ubicats al centre o les barriades. A més recorden que l'objectiu dels polígons no és fer-hi centres comercials.

Pel contrari els empresaris ubicats al polígon assenyalen que aquesta és ara una demanda del mercat i que s'han de respectar les noves necessitats.

El debat sobre la idoneïtat d'ubicar comerços als polígons ha resorgit amb la denúncia per part dels empresaris del «col·lapse» de Cort a l'hora d'atorgar llicències d'activitat. Es queixaven també de la manca de definició per part de Cort dels negocis que està permés establir-hi i de la incertesa que provocava un possible canvi en la normativa.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, anuncià fa unes setmanes la posada en marxa d'un pla d'agilització en la tramitació de les llicències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.