algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'ampliació dels pantalans del moll del Port crea preocupació entre els usuaris

Temen que, amb l'obra, el canal de trànsit d'embarcacions sigui insuficient per maniobrar

101616
El projecte preveu l'ampliació dels pantalans del port per adaptar els nous amarratges.

Les obres d'ampliació dels pantalans del port de Porto Cristo preocupen els usuaris del club nàutic, que temen que aquesta actuació redueixi el canal de trànsit d'embarcacions necessari per maniobrar.

L'empresa que té la concessió del club nàutic està realitzant aquestes actuacions per adaptar-se a la Llei de ports, amb l'objectiu d'obtenir una pròrroga de 30 anys més de gestió d'aquesta part del moll de Porto Cristo. El projecte, aprovat per l'anterior govern l'abril de 2007, preveu l'ampliació dels vuit pantalans existents al port i allargar-ne així la longitud entre 3,30 i 7 metres cada un. D'aquesta manera, s'intenta adaptar els antics amarratges a les noves dimensions de les embarcacions actuals, la qual cosa provocarà un creixement mínim de noves places d'amarratges del port de Porto Cristo.

D'aquí ve el temor dels usuaris del port, que passen pena que l'ampliació dels molls de pilons redueixi la capacitat de maniobra de les embarcacions al canal de trànsit, cosa que neguen els tècnics del projecte, que ja s'executa.

Tal com pogué comprovar ahir aquest diari, alguns pescadors manifestaren el seu malestar per les obres, «ja que no sabem com quedarà perquè tot sembla que quedarà acaramullat i les barques just just podran passar per entre els pantalans».

D'aquesta manera, des del Govern de les Illes Balears s'ha volgut tranquil·litzar els usuaris, manifestant que «el canal de trànsit no es veurà afectat per les obres d'ampliació», atès que el projecte compleix amb la normativa.

El port de Porto Cristo, situat a la costa de Llevant, té els seus antecedents en l'època de l'imperi romà. Les infraestructures del port estan gestionades, per una banda, pel Govern dels Illes Balears, i l'altra la gestiona el Club Nàutic de Porto Cristo. Estan formades pels molls de ribera en ambdós marges de la cala, com també per un dic d'abric i per un contradic de contenció.

La part de gestió directa disposa de 259 amarratges, dels quals 33 estan destinats a embarcacions de trànsit. A aquestes xifres s'hi han de sumar els 206 amarratges que gestiona el Club Nàutic de Porto Cristo amb la seva concessió. D'aquesta manera, ja fa uns dies que s'han iniciat les tasques d'ampliació dels pantalans del moll de Porto Cristo, que es preveu que estiguin acabades a principi dels mesos forts de l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.