cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El PP guanya a Palma per només 913 vots

Unitat pateix a Ciutat un dels seus resultats més negatius i quasi queda igualada a EU-EV

Els populars aconseguiren a Palma una de les victòries més ajustades de la jornada electoral d'ahir i foren la força més votada per només 913 vots per sobre dels socialistes. El PP arribà pràcticament al mateix percentatge de vots que l'any 2004, però el PSOE tingué gairebé un 3% més de suports, de manera que només quedà a mig punt dels guanyadors.

A Ciutat la divisió bipartidista del vot fou molt accentuada i els nacionalistes d'Unitat per les Illes obtingueren un dels seus resultats més negatius, amb 6.388 sufragis, només un 3,57% del total. En el conjunt de Mallorca, la candidatura ha obtingut més de 23.000 vots i ha superà el 6% del total. Aquests recompte l'ha deixada pràcticament igualada amb l'altra coalició, Esquerra Unida-Els Verds (EU-EV), que ha aconseguit 5.350 vots, un 3,07% del total.

L'empat tècnic aconseguit pels socialistes es produí amb una participació molt similar a la de fa quatre anys, concretament el 66,55% de l'electorat. Com és habitual a tots els comicis, l'abstenció a la capital va ser major que en el conjunt de les Illes.

En aquest context, el PP perd a Palma 1.500 vots justs respecte de les passades generals, mentre que el PSOE en guanya devers 3.500, cosa que deixa en una situació molt justa la victòria dels populars en el feu de la batlessa Aina Calvo, amb un marge encara més estret que l'aconseguit pels de Rosa Estaràs a l'illa de Mallorca.

Els resultats trets per Unitat per les Illes demostren que els nacionalistes han obtingut suport de manera majoritària a la Part Forana, mentre que a Ciutat es pot entendre que han rebut un fort càstig. Els seus 6.388 vots representen just un poc més de la quarta part del total de sufragis obtinguts a tota l'illa de Mallorca, i el percentatge és pràcticament la meitat en la mateixa comparació.

En canvi, Esquerra Unida-Els Verds ha obtingut a la capital el millor dels seus magres resultats en general, superant la barrera del 3%, cosa que no han aconseguit fer ni a Mallorca ni en el conjunt de les Balears.

Dels partits que actualment no tenen representació a les institucions de les Illes, la candidatura d'UPD, la formació de Rosa Díez, va ser la més votada ahir i quedà molt a prop de l'1% amb un 0,92.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.