algo de nubes
  • Màx: 13.22°
  • Mín: 7.77°
13°

La platja disposarà de Wi-Fi i d'una zona "Chillou" amb gandules

El Consorci de Promoció Exterior posa en marxa un pla de dinamització integral

99200
L'objectiu del Consorci de Promoció Exterior és dinamitzar totalment la zona de platja.

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.

El Consorci de Promoció Exterior d'Alcúdia posarà en marxa un projecte pioner a Mallorca de dinamització de la platja que inclou, entre altres mesures, la dotació de Wi-Fi i la creació d'una zona amb gandules. Es preveu a més l'habilitació de zones de descans, esportives i infantils per al joc, la substitució de fanals i papereres, la unificació amb una nova tipologia de dutxes i llocs on rentar els peus, la creació de passarel·les de fusta per a minusvàlids i la instal·lació d'altaveus a través dels quals s'informarà puntualment de les diferents activitats de temps lliure que es desenvolupin al llarg de la sorra.

L'Ajuntament d'Alcúdia ja està tramitant, davant de la Demarcació de Costes de les Balears, els permisos necessaris perquè les principals novetats puguin ser ja operatives aquest estiu. La inversió total del projecte supera el milió d'euros i no en té precedents a cap altra platja de la geografia de l'Illa.

El projecte va sorgir del Consorci de Promoció Exterior d'Alcúdia, un organisme també pioner a Mallorca i que està integrat per l'Ajuntament i l'Associació Hotelera d'Alcúdia encara que té, a més, altres socis col·laboradors.

Partint de la idea que la platja és el principal recurs turístic de què disposa el municipi, la taula d'experts del Consorci va apostar clarament per la zona de bany i va encarregar la redacció d'un projecte a un tècnic qualificat, plans que ara estan a les mans de la Demarcació de Costes, ja que el seu permís és imprescindible perquè s'executa majoritàriament en zona de domini públic.

La dinamització de la platja d'Alcúdia durant la temporada alta no és un projecte nou. De fet el Consorci de Promoció Exterior, constituït el 2004, ja va apostar per això l'any 2005. Des de llavors i fins ara s'han anat organitzant activitats de temps lliure i familiars en diferents punts de la platja, però fins ara no s'havia adoptat un projecte global com el que es tramita actualment, que suposarà a més una important inversió en infraestructures de les quals es podran beneficiar no sols el turista sinó tots els ciutadans de peu.

La instal·lació de Wi-Fi i d'altaveus, la creació de zones infantils de joc i esportives són algunes de les iniciatives que, si tot va bé, seran operatives aquest estiu. Altres com la renovació de dutxes i rentapeus o la creació de més banys, potser hauran d'esperar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.