algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Cort descobreix ara que el PP pagà 60 mil de lloguer per tenir locals tancats

Els dos casals del Viver havien de servir com a centre cultural als veïns però mai funcionaren

El Consistori del PP malgastà més de 60.000 euros pel lloguer d'un local al barri del Vivero per tenir-lo «inutilitzat» i tancat durant 5 anys. El beneficiari d'aquesta paga, concretada en 12.000 euros anuals fou un particular, Miquel Escalas Gost. L'acord de lloguer es va fer efectiu l'abril de 2003 i ha tingut vigència fins al febrer passat, moment en què el Consistori actual ha tingut coneixement que, des de les arques municipals, es malgastaven doblers sense destinar-los a cap finalitat específica.

La regidoria de Participació Ciutadana del mandat passat contractà amb Escalas el lloguer d'aquest centre, situat al carrer de Baltasar Valentí número 29. En principi, havia de substituir el casal sociocultural de la zona perquè aquest darrer tenia dèficits estructurals. Però els veïns no pogueren gaudir mai d'aquest nou centre. Just al contrari. Encara ara programen les seves activitats i reunions al mateix local de fa cinc anys, a pesar de les reivindicacions veïnals sobre la necessitat d'un equipament nou. Una de les propostes d'aquests residents era rehabilitar les cases de Son Ametler per a aquesta finalitat cultural i social.

El més fort, però, és que l'Ajuntament llogà el local de Miquel Escalas sense tenir en compte els informes «desfavorables» dels tècnics municipals. Per contra, el Consistori que presidia Catalina Cirer rescindí el contracte d'un altre local a la mateixa barriada del Viver -que també estigué tancat- pel mateix cost i amb tots els informes tècnics favorables.

El PP revocà el contracte del primer local. situat a la planta baixa del carrer de Baix Ordinas número 10, per quedar-se el casal amb informes «desfavorables». Segons consta en aquests expedients tècnics, en aquest segon local hi havia goteres i hi faltaven els serveis, tots els murs interiors s'havien de reparar i s'aconsellava fer un pla de paredaments segons les necessitats de divisió de l'espai. A més d'indica aquestes deficiències l'informe aconsellava comprovar si el sòtil d'uralita metàl·lica de la coberta interior del local desprenia massa renou en els moments de pluja.

Aquest local superava la superfície requerida (tenia devers 235 metres quadrats útils, mentre que Cort en demanava devers 150). L'equip de govern actual ja ha rescindit aquest contracte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.