algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Cinc empreses opten a fer les obres de l'auditori, que costarà 6,7 milions d'euros

La Sala espera adjudicar-les en dues setmanes i duraran un màxim de 18 mesos

85002
En primer pla, la maqueta del projecte el dia de la presentació per part del batle, l'arquitecte i el gerent.

J.M.SASTRE. Manacor.

Cinc empreses han presentat les seves propostes a l'Ajuntament de Manacor per intentar adjudicar-se les obres de construcció de l'auditori de la ciutat, un projecte valorat en 6,7 milions d'euros.

L'equip de Govern (PP-AIPC) espera adjudicar les obres en els pròxims 15 dies. A títol individual s'han presentat les empreses Contratas y Obras Empresa Constructora SA (Barcelona); Melchor Mascaró SA (Mallorca) i Ortiz Construcciones y Proyectos SA (Madrid). Així mateix hi ha dues unions temporals d'empreses (UTE) conformades per empreses insulars i peninsulars, com són Constructora Hispànica i Constructora Illenca HSA, per una banda, i Elecnor SA i Baleares y Pastor, per l'altra.

L'auditori serà construït en uns terrenys de 5.500 metres quadrats del passeig del Ferrocarril, dels quals n'hi haurà 2.600 d'edificats. El recinte tindrà capacitat per a 800 espectadors i es pretén que consolidi l'oferta cultura de la ciutat com l'autèntic referent de la comarca.

El recinte inclou zones verdes i un ampli espai per a l'estacionament de vehicles. L'edifici acollirà molta il·luminació artificial. Tindrà zona d'accés i un gran bar-cafeteria, entre altres dependències. La boca escènica és de 14.50 metres d'amplada per 8 d'alçada.

Dels 6,7 milions d'euros que costa el projecte hi ha tres milions que aporta la Conselleria de Turisme dins la línia d'ajudes per a la desestacionalització turística. La resta serà aportada per l'Ajuntament de Manacor mitjançant una cessió de crèdit bancari. Per a això, les arques municipals abonaran uns interessos d'uns altres tres milions d'euros a pagar en 20 anys.

A més a més d'acollir la gran oferta teatral que hi ha a aquesta ciutat en la qual s'hi celebra una de les fires més importants de les Balears, aquest edifici podrà servir també com a recinte firal i per tant acollir congressos i altres activitats similars a causa de la seva polivalència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.