algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

La defensa de l'ecotaxa ressorgeix a Berlín

La periodista Sabine Christiansen promocionà les Illes Balears i instà a protegir-ne la «bellesa»

«Hem de conservar la bellesa de les Illes, protegir-ne la natura i promoure'n la sostenibilitat. És important que quan ens queixem de pagar uns euros destinats al turisme, pensem que nosaltres també podem col·laborar així en tot això». Amb aquestes paraules féu clara al·lusió a l'ecotaxa i així tancava la periodista alemanya, Sabine Christiansen, la roda de premsa que concedí a l'estand de Balears de la Fira turística de Berlín (ITB).

L'estrella mediàtica de la televisió alemanya, convidada per la Conselleria de Turisme a promocionar les Illes, desitjà «èxit» al Govern en el seu projecte de legislatura i en l'objectiu d'augmentar la qualitat. En aquest sentit, assenyalà que no ha de predominar sempre la quantitat i demanà que es prengui en consideració la natura i el medi ambient. «Hem d'apendre dels errors del passat», afegia.

Christiansen produeix ara un programa per la cadena CNBC sobre destinacions turístiques i en dedicarà un a Balears. El seu equip aprofità la visita a l'estand per entrevistar el conseller de Turisme, Francesc Buils, i la directora de l'Ibatur, Susana Sciacovelli. Aquest espai el veuen prop de 250 milions de persones i s'emet a Àsia, Estats Units i Europa. Consta de 15 minuts, que després es divideixen en blocs d'un minut i s'emeten just abans de les notícies, en prime-time, segons informaren fonts de la Conselleria. Aquesta acció promocional ha costat al Govern 30.000 euros.

La periodista no despertà l'expectació d'alguns dels seus predecessors en la tasca de promocionar les Illes, com el cas de Claudia Schiffer o Michael Douglas. El seu discurs s'allunyà també dels anteriors i intentar desmitificar els tòpics de les Illes. Així, destacà la possibilitat de trobar la soledat, malgrat que Mallorca sigui una destinació coneguda pel turisme de masses. O afirmà que és un «emplaçament econòmic important» i no només una destinació de vacances. Parlà també de totes les activitats que es poden realitzar fora de l'estiu i afirmà que «l'Illa convida a quedar-s'hi».

En un to més personal, la periodista alemanya que du desset anys a Mallorca, on té una casa, explicà com va conèixer les Illes a través d'amics i familiars i com s'inicià «el gran amor que ha anat creixent i que té fonaments sòlids i ferms» a les Balears. Tot i que menys coneixedora d'Eivissa i Formentera, i sobretot de Menorca, s'hi referí i en destacà característiques com la gastronomia, la natura o les platges. Una vintena de mitjans internacionals assitiren a la presentació i després féu un recorregut per l'estand de Balears acompanyada del conseller de Turisme. Va poder gaudir d'algunes de les novetats de l'espai destinat a Balears com la zona on es promocionen diferents productes, el golf amb un simulador, el ciclisme, la nàutica o els esports d'aigua, amb el Mallorca Surf Action com a protagonista. També va poder tastar l'oli de la denominació d'orígen Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.