nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Un estudi confirma la desfavorable situació laboral de les dones balears

CCOO presentà ahir un informe sobre el mercat de treball femení

M. QUES. Palma.
Un estudi demostra que encara existeix una situació «clarament desfavorable a la dona en el mercat laboral de les Illes, tot i que l'ocupació femenina ha «progressat lleugerament els darrers anys». Aquesta és una de les principals conclusions de l'informe Les dones al mercat de treball de les Illes Balears 2003-2007, realitzat pel Grup d'Estudis de gènere de la UIB i per la Secretaria d'Ocupació i Formació de CCOO, en el qual s'ha analitzat l'evolució de la incorporació femenina al mercat laboral de la Comunitat.

Victòria Ferrer, del Departament d'Igualtat de l'UIB, afirmà que si bé l'estudi permet fer «una valoració positiva» de l'ocupació femenina a les Illes, hi continua havent «una gran segregació laboral» en el cas de les dones, a les quals «se'ls donen principalment ocupacions feminitzades».

L'estudi posa de manifest que les ocupacions en què es concentra la població femenina corresponen de manera majoritària al sector públic i al sector de serveis, principalment en turisme i hoteleria, i tenen a veure amb treballs de tipus administratiu, venedores, caixeres, cambreres, infermeria i altres ocupacions, no qualificades. Aquest informe recull que en aquest període de cinc anys l'ocupació ha augmentat a la Comunitat en 77.824 persones, el 58% homes i el 42% dones, i que en termes relatius l'ocupació femenina ha crescut més que la dels homes, amb un augment d'un 20'4% en les dones i d'un 16'5% en homes.

Quant a la taxa d'atur, la desocupació femenina a les Illes se situa entre 2 i 4 punts per sota de la mitjana estatal i és més elevada que la dels homes. L'estudi revela que, en comparació amb els homes, les dones retarden lleugerament la seva entrada al mercat laboral i que la seva taxa màxima d'activitat es produeix entre els 25 i els 54 anys.

Finalment, també demostra que la situació de la dona treballadora a les Illes continua sent millor que la de la resta de les espanyoles, amb una taxa d'activitat entre 6 i 9 punts superior a la del conjunt de l'Estat, si bé la diferència s'ha acurçat en comparació amb la millor ocupació que registrava el 2003.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.