algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

PP i veïns donen llum verda al pla de Cort per desmantellar Son Banya

L'operació és avalada pel Patronat Son Riera i s'aprovarà en breu

El pla elaborat per l'Ajuntament de Palma per desmantellar el poblat de Son Banya serà ratificat de manera imminent i signat en breu després que ahir es donàs a conèixer al PP i a diverses entitats socials i veïnals en el transcurs de la reunió del Patronat Alberg Son Riera del qual formen part. Fonts municipals corroboraren que tant les associacions com l'oposició aportaren observacions al text i donaren el seu suport a la iniciativa «en línies generals».

Així, després del vistiplau, l'aprovació final del pla es podrà dur a terme amb les noves aportacions per perfeccionar algun dels punts sobre les actuacions que hi ha previstes escometre al poblat.

Es tracta d'un pla que ha estat elaborat pel Consistori des que va començar aquest mandat. L'objectiu és donar sortida a una situació generada el 1970 amb la creació, de manera temporal, d'aquest poblat que nasqué amb la finalitat d'acollir la població gitana resident a Palma.

El pla de l'Ajuntament té previst un procés de reallotjament «només per a les persones no vinculades al narcotràfic». Alhora, les actuacions estan estretament lligades amb un pla social que s'executarà de manera paral·lela als desallotjaments, amb mesures de reinserció social i laboral. «Un dels eixos principals es basa a tancar les lligadures de dependència que hi ha entre els narcotraficants i la resta de la població de Son Banya.

Per això, el pla preveu una interrelació entre l'Ajuntament de Palma, la Delegació del Govern, la Conselleria d'Habitatge i diverses entitats socials i administratives, ja que es pretén crear «una relació de confiança» entre el Consistori i els veïns de Son Banya, s'intenta treballar «des de la perspectiva de la reinserció».

La iniciativa recull accions per dificultar l'activitat il·legal dels narcotraficants. Un cop s'hagi reallotjat la població de Son Banya, el pla preveu derruir les construccions il·legals i vigilar el lloc perquè no puguin tornar-se a aixecar a partir de la runa d'aquests enderrocs. Sobre el futur dels solars de Son Banya, Cort indicà que per ara no s'ha pres una decisió. Els terrenys passaran a ser «terra municipal» i després s'avaluaran les necessitats d'infraestructures a la zona per veure la solució més indicada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.