algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Acebes també parla de «discriminació» i «injustícia» sobre el finançament balear

Assegura a Palma que si guanya el PP les Illes rebran 500 milions anuals en inversions

En el cim de l'escalada de compromisos en matèria de finançament per a Balears que han protagonitzat els líders estatals en les seves visites durant la campanya, el secretari general del PP, Àngel Acebes, assegurà ahir a Palma que si guanyen les eleccions generals la inversió de l'Estat a les Illes serà d'uns 500 milions d'euros anuals perquè, tal i com estableix el nou Estatut, la xifra no sigui inferior a la mitjana per càpita del que reben la resta de comunitats.

Criticà el candidat socialista José Luis Rodríguez Zapatero per haver oferit «la meitat» en el seu míting a Palma, i considerà «increïble» que el president balear, Francesc Antich, «ho accepti». S'ha de dir que Zapatero no donà cap xifra a Palma, i que l'acord actual signat amb el seu Executiu preveu 400 milions anuals fins al 2014.

Si Mariano Rajoy no prengué cap compromís i Manuel Pizarro no concretà res, Acebes afirmà ahir en roda de premsa, després de sentir el mateix de Rosa Estaràs, que la situació de l'Arxipèlag és de «discriminació» i d'«injustícia». Per això es comprometé a fer que, a part de les inversions, el PP també impulsi un nou model de finançament autonòmic «consensuat» que «acosti Balears a la mitjana de l'Estat per càpita» i no es mantingui més a la coa en aquest sentit.

Acebes intervingué després davant unes mil persones d'associacions de la gent gran de Palma, a les que advertí entre d'altres coses que si les pensions no es troben en perill ara és gràcies a la gestió del PP entre 1996 i 2004, i que cal posar «ordre i control» a la immigració perquè «és fals» que hi hagi feina «per a tots». Just després d'això va parlar de delinqüència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.