lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Vent, neu i temperatures baixes causen dificultats arreu de les Illes Balears

Els ports de Palma i Maó varen quedar tancats

75206
Les ones esclafaren una barca contra les roques al Port de Sóller.

En Centre Meteorològic de Balears confirmà ahir que havia nevat a Mallorca per sobre dels 400 metres d'altitud. Tot i això, però, la neu s'evaporà tan bon punt tocà en terra i no arribà a quallar.No debades, les temperatures màximes registrades ahir foren les més baixes de tot l'hivern. Així, la temperatura màxima a l'aeroport de Son Sant Joan fou de 10'2 graus, a Porreres, de 9'6; al santuari de Lluc, de 5'4; a Menorca, de 8'6, i a Eivissa, de 12'5.

«Allò que determina si fa fred o no és la temperatura màxima a què es pot arribar. En aquestes qüestions, normalment, les mínimes són invariables. Per això, podem dir que avui (ahir, pel lector) ha estat un dia especialment fred», assegurà Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic. Per tot això ahir es mantingué activada durant tot el dia d'ahir l'alerta taronja a Mallorca i a Menorca davant la previsió de fenòmens adversos ja que, en paraules de Jansà, «les Illes es troben immerses en aquest moment en ple temporal».

Així i tot, la Direcció General d'Emergències de la Conselleria d'Interior decretà ahir capvespre l'Índex de Gravetat Zero. Pel que fa al vent, a la serra d'Alfàbia les bufades arribaren als 125 km/h i, al far de Capdepera, als 109 km/h. Aquest vent provocà que a les 6.30 d'ahir matí l'Autoritat Portuària de Balears tancàs el port de Maó i, a les 9.55 es va tancar el port de Palma.

A Palma, la ventada impedí que el vaixell Superfast-Galicia de la companyia Acciona-Transmediterrània amarràs al port. El vaixell es veié obligat a sortir del port i hagué de quedar fondejat enmig de la badia. Els ports d'Alcúdia, Eivissa i la Savina, de Formentera, no s'hagueren de tancar però, així i tot, registraren algunes incidències. Per altra part, les baixes temperatures que es registraren ahir feren augmentar un 41 per cent el consum de gas si es compara amb la quantitat que es féu servir aquest mateix dia de l'any passat. Així la demanda de gas canalitzat arribà ahir a fins als 214 MWh.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.