algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Els propietaris dels pisos socials de Mandrava es manifesten avui

Critiquen els «retards» i els «desperfectes» d'aquesta promoció

Menys d'un mes després d'haver rebut les claus dels pisos socials de la zona de Mandrava, d'Inca, alguns propietaris dels immobles s'han organitzat i avui, a les 8.30 del matí, han convocat una manifestació davant l'Ajuntament, per denunciar «deficiències i retards» que asseguren pateix aquesta promoció.

«Fa una setmana que dutx els meus quatre fills amb aigua que he d'escalfar en un fogonet, perquè l'escalfador elèctrixc encara no funciona i tampoc no tinc gas.No entenc per què ens lliuraren els pisos sense llum ni gas, si aquesta obra ja acumulava onze mesos de retard. Ens era igual esperar un mes més. A més, hem detectat alguns desperfectes com rajoles picades, peces de bany que ja estan en mal estat i parets sense pintar», assegurava ahir Ana Belén Cepillo, una de les 77 propietàries dels pisos que l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) inaugurà el passat dia 13 de febrer.

Ana Belén explica que el motiu de la manifestació d'avui és «exposar les nostres queixes directament al batle, Pere Rotger». «Sabem que sortirà de l'Ajuntament per prendre un cafè, perquè és dia de mercat, i volem que conegui els nostres problemes», exposà. El tinent de batle i regidor d'Habitatge d'Inca, Rafel Torres, per la seva banda, manifestà que està molt sorprès de veure la convocatòria. «Reb queixes sobre aquesta promoció que remet a Andrés Moreno, el responsable que l'Ibavi ha destinat a solucionar els desperfectes que hi pugui haver. La resposta de l'Ibavi és molt ràpida i eficaç, i per això no entenc el motiu de la manifestació», explicava.

Torres puntualitzà que si alguns pisos no han disposat de llum fins ara ha estat perquè és un procediment habitual que els propietaris tramitin l'alta de llum i de gas quan reben les claus. «No es pot programar abans perquè fins el darrer moment hi ha propietaris que hi renuncien. L'Ibavi ha tardat uns quinze dies, i sé que avui (per ahir) hi havia un tècnic de GESA fent feina a la finca. Esper que la protesta no tingui res a veure amb les eleccions», exposà.

Cal recordar que els habitatges socials de Mandrava van ser objecte de bregues polítiques la passada legislatura quan el batle, Pere Rotger, concedí una llicència irregular per edificar-los en una zona declarada com a verda. El fet que el Govern organitzàs un acte públic de distribució dels habitatges, poques setmanes abans de les eleccions locals, fou objecte d'una denúncia a la Junta Electoral el mes de maig de l'any passat. Ara, just abans de les eleccions generals, alguns propietaris es manifesten davant l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.