cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

Cort canviarà el PGOU per fer públics els quatre solars de la façana marítima

Calvo diu que no s'expropiaran els terrenys dels promotors sinó que es permutaran a altres llocs

La junta de govern de Cort autoritzà ahir la signatura d'un conveni valorat en 103.000 euros amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) perquè redacti la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb la finalitat d'ampliar l'espai públic a la façana marítima. Aquest procés es farà en un màxim de tres mesos abans que s'esgoti el termini de la suspensió cautelar decretada per Cort el passat 16 de juliol, que impedeix que els promotors puguin construir en aquests solars durant un any.

La intenció de la batlessa de Palma, Aina Calvo, és que els quatre solars privats de primera línia de la façana marítima devora el terreny on s'hi ha de construir el futur palau de congressos passin de ser zona edificable a espai públic. Aquest procés no significa que l'Ajuntament hagi arribat a un acord amb els promotors d'aquests solars, tres d'ells, inclòs el de l'edifici de GESA, propietat de l'empresa Núñez i Navarro, mentre que el quart està situat entre el terreny on hi ha GESA i el solar on s'hi ha d'ubicar el palau de congressos propietat de Mapfre. Calvo explicà que el propòsit del seu govern és que abans del pròxim mes de juliol estigui preparada la documentació administrativa i jurídica per dur a terme la referida modificació puntual del PGOU amb el propòsit de guanyar aquests quatre solars per al gaudi dels ciutadans de Palma.

De manera paral·lela a l'inici dels tràmits per modificar el PGOU, el Govern segueix la seva negociació amb els dos pripietaris amb l'objectiu d'aconseguir «recuperar la titularitat municipal d'aquests solars».La intenció de l'equip de Govern no passa, en cap cas, per expropiar aquests solars privats sinó arribar a un acord amb els empresaris i permutar aquests terrenys per altres solars a Palma o dins el mateix sector de la façana marítima on puguin realitzar els seus projectes.

Calvo recordà que, a pesar de la suspensió cautelar decretada el juliol de 2007, els propietaris tenen «drets adquirits» per edificar sobre els seus solars. La batlessa es referí a la necessària «discreció» del procés de negociació entre Cort i els promotors. La voluntat municipal sempre ha estat aconseguir arribar a un acord amb els propietaris i ahir Calvo contemplava la possibilitat d'aconseguir l'objectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.