algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

EU i el GOB recorren les llicències per fer 32 pisos a Cala Molins

Les dues formacions impugnen l'acord del plenari municipal

El GOB i el grup municipal d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds van interposar, dilluns, un contenciós contra els acords municipals que han concedit quatre llicències urbanístiques, que suposen la construcció de 32 habitatges i 3 piscines a Cala Molins, al costat del torrent de Can Botana, en el terme municipal de Pollença. Tant el GOB com EU creuen que les llicències incompleixen la normativa urbanística, «ja que els solars manquen dels serveis preceptius». A més, en el contenciós impugnen l'acord del ple de l'Ajuntament de Pollença de l'1 de desembre de 2005, que va aprovar el projecte de dotació de serveis i reparcel·lació, ja que creuen que «s'ha realitzat de manera incorrecta».

L'Ajuntament va atorgar les llicències a final de la passada legislatura basant-se en informes tècnics, i a la present legislatura l'actual equip de govern va ordenar la revisió de les llicències per un tècnic independent, que va coincidir amb els informes anteriors en els quals es diu que les llicències s'han donat de manera correcta.

La nova normativa urbanística, que reconeix la necessitat de preservar aquesta zona i que substitueix la construcció de plurifamiliars que preveia la normativa aprovada el 1990 per la construcció d'habitatges aïllats, encara no ha entrat en vigor, de manera que aquest fet ha facilitat que alguns promotors hagin sol·licitat quatre llicències d'obres per construir 32 pisos.

La nova denúncia se sumarà a la que ja va presentar un veí de la urbanització a final de l'any passat, per tractar d'impedir l'impacte paisatgístic que impliquen les noves promocions. Fins ara, el jutge ha desestimat la paralització cautelar de les obres, perquè entén que el dany que ocasionen no és «irreversible», ja que hi ha la possibilitat de demolir-les posteriorment. Mentre, el decret llei de mesures urgents, aprovat recentment pel Govern, també s'ha fixat en Can Botana, però la protecció aprovada pel Govern es limita exclusivament a la zona més alta de la muntanya, i deixa a les mans de l'Ajuntament de Pollença el futur de la zona més baixa, que és on s'han atorgat les llicències urbanístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.