algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

Deu detinguts en una espectacular operació contra els 'narcos' a Mallorca

Mig centenar d'agents assaltaren dilluns de matinada els habitatges dels traficants

84248
Els agents s'enduien un dels arrestats en l'operació.

Iuca: tubercle que es conrea als països tropicals, molt semblant a la patata. Operació Iuca: cop al narcotràfic de la Guàrdia Civil a Palma i a Manacor. Mig centenar d'agents fortament armats i amb passamuntanyes van assaltar ahir a trenc d'alba sis pisos francs de traficants i van procedir a la detenció d'una desena de sospitosos, en un nou cop contra la distribució de drogues.

Just un mes després de l'operació Lagos, que va sacsejar Son Gotleu, el Coll d'en Rabassa i Son Cladera, la Benemèrita ha tornat a deixar ben clar que en la lluita contra el narcotràfic no hi ha respir. Ni descans. A les sis i mitja del matí agents del GRS (Grup Rural de Seguretat), de l'ECO (Equip contra el Crim Organitzat) i la Usecic (Unitat de Seguretat Ciutadana) van sortir de la Comandància palmesana en patrulles i vehicles camuflats. L'objectiu, com fa un mes, era sorprendre els sospitosos dormint al llit, perquè no poguessin oferir resistència.

Es van adoptar tot tipus de mesures de seguretat perquè cap guàrdia civil no resultàs ferit i els GRS, arribats des de València, van ser els primers a entrar a l'assalt a les cases. A Palma es va prendre un pis del carrer Mariner Moll Dunach número 16, a prop de Son Espanyolet, i tot seguit les forces especials van entrar en un altre del carrer Magallanes número 7, en concret en un segon pis. De manera paral·lela, els equips d'assalt van accedir per la força a pisos francs i punts de venda del carrer Isaac Albéniz número 25, Dámaso Calvet número 3, al Fortí, i l'edifici Impala II, a Cala Major.

La gran operació no es va limitar a Palma; a Manacor també hi va haver intervenció policial. En concret, una presumpta narcotraficant va ser arrestada a la seva casa del carrer Rei Jaume II, en el número 6. El procediment va ser molt similar en els sis assalts executats. Els equips especials van entrar amb estrèpit i contundència a cada casa assenyalada. Amb una maça van tomar les portes i ràpidament van encanonar els llogaters, mentre els cridaven que no es moguessin. El segon grup que va entrar va cercar drogues, diners i material informàtic d'interès. La darrera fase va correspondre a la unitat cinològica, que va inspeccionar amb cans ensinistrats els habitatges.

La majoria dels sud-americans detinguts estaven dormint quan la Guàrdia Civil va aparèixer en escena, però almenys dos estaven connectats a internet amb els seus ordinadors. Els PC van ser requisats, ja que els utilitzaven per contactar amb els traficants de la República Dominicana que els enviaven la cocaïna a Mallorca, en maletes perfectament camuflades que entraven per via aèria. Alguns dels detinguts tenen antecedents policials. L'operació Iuca continua oberta i el cap de la banda, anomenat Roc, es troba entre els detinguts. Avui podrien dur-se a terme nous escorcolls.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.