cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
35°

Veïns demanen que es tanqui una antena disfressada de xemeneia

L'emissor de telefonia mòbil està ubicat a prop d'una guarderia

V.M. Llucmajor.
Un grup de veïns de Llucmajor ha exigit a l'Ajuntament que clausuri una antena de telefonia mòbil situada en el nucli urbà del poble. La petició ha estat firmada fins al moment per un total de cent cinc ciutadans del municipi.

Es tracta d'un emissor de l'empresa Vodafone que consta d'una peculiaritat: es troba camuflat com si es tractàs d'una xemeneia. Els veïns asseguren que la companyia ha optat per aquesta solució per intentar evitar alarma. «Ningú no volia l'antena i durant molt temps van intentar col·locar-la, però tot el barri va dir que no. Al final, s'ho han ofert a un edifici amb tres veïns que són als que els surt a compte tenir-la perquè són pocs i la companyia paga bastant», explica Magdalena Mañogil, una de les veïnes signants de l'escrit contra l'antena.

Els veïns afectats s'han posat en contacte amb l'Ajuntament de Llucmajor que, segons asseguren, els han confirmat que el dispositiu de telefonia mòbil manca de llicència. «En el municipi no hi ha una normativa que el reguli i temem que l'Ajuntament els doni permís», assegura Mañogil. En aquest sentit, els veïns comenten que el Consistori va enviar un tècnic del Consell de Mallorca que s'encarregà de mesurar les radiacions de l'antena de telefonia, encara que asseguren que aquell dia el dispositiu havia estat manipulat. «No sabem a quina potència va, ni amb quin control», afegeix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.