cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Just 29 de les 88 barriades de Palma tenen casals per reunir entitats i veïns

Associacions de 59 zones, el 67% del total, han de compartir els espais per manca de locals

Moltes associacions de veïns i entitats socials de 59 barriades de Palma han de compartir espais si volen reunir-se per programar i organitzar les seves activitats.Les xifres no enganen: només 29 de les 88 barriades que hi ha a Ciutat disposen de casals socials, mentre que la resta de zones de la capital, el 67%, estan mal dotades pel que fa a equipaments d'aquest estil, que haurien de contribuir a revitalitzar el moviment veïnal i associatiu de la ciutat.

Distintes associacions de veïns manifestaren que la construcció o rehabilitació de recintes per a aquesta finalitat és una demanda «històrica» que no es resolgué en anteriors mandats, ja que 11 d'aquests 29 casals foren inaugurats pel PP mesos abans d'eleccions sense reunir les condicions necessàries. Per a aquest 2008 hi ha prevista una inversió per a equipaments socioculturals.

Per una banda, l'àrea de Benestar Social té previst destinar 500.000 euros en equipaments socioculturals, 300.000 serien per al condicionament de diversos edificis, on es crearien sortides d'emergència, se suprimirien barreres arquitectòniques i s'habilitarien rampes fixes, ascensors i banys per a discapacitats. Els 200.000 restants es dedicaran a la realització d'un projecte tècnic per a un nou local.

A banda dels casals de barri, per a enguany hi ha previst un milió d'euros per ampliar la xarxa de nous centres socials. Per això, 285.000 euros es dedicaran a ampliar el centre ubicat a la zona de Llevant Nord amb l'adquisició del local annex, ja que les condicions actuals de treball són «insostenibles», segons corroboraren fonts municipals. Un altre dels projectes prevists serà el trasllat del centre municipal de Serveis Socials Litoral a Can Pastilla. La raó, segons assenyalà el Consistori, és que l'actual local, situat al Coll d'en Rabassa, presenta unes condicions «molt deficients» de manteniment i una superfície «insuficient».

És per això que Cort adquirirà el nou espai a Can Pastilla, annex al nou centre de salut. El projecte és de 300.000 euros. A més dels esmentats centres, Cort vol ampliar la xarxa amb 4 nous locals durant el mandat. Per a enguany, la idea és destinar 491.000 euros per adquirir un espai i crear un nou sector per fer una redistribució dels existents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.