algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El Consell decideix si autoritza el canvi d'ús de sòl pel nou col·legi

Dues APIMA es manifesten malgrat les explicacions del batle

El Consell de Mallorca ha de decidir avui si autoritza definitivament el canvi de normes subsidiàries que permeti la reclassificació dels terrenys on, en principi, s'hauria de construir el nou col·legi d'Educació Infantil i Primària de Manacor.Després d'obligar l'Ajuntament a esmenar un seguit de deficiències de la proposta inicial per reclassificar 10.000 metres quadrats de sòl rústic de l'Hort d'en Roig, devora el passeig Ferrocarril, com a zona d'equipaments, avui en principi l'Administració insular decidirà si finalment li dóna llum verda.Un cop aprovada la modificació de normes, l'equip de govern (PP-AIPC) començarà els tràmits per aconseguir que aquests terrenys siguin de titularitat municipal per cedir-los a la Conselleria d'Educació i Cultura, que ha de construir el reclamat col·legi.

El batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), va explicar que hi ha tres camins que es poden prendre un cop feta la reclassificació: expropiar, comprar o assolir un acord amb la propietat. La intenció de la Sala és rubricar un conveni urbanístic amb la propietat, segons el qual els titulars cedirien els esmentats terrenys a canvi de poder construir a la zona. Cal recordar que aquest seria només un dels convenis urbanístics que s'inclouria en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), però que es firmarien, segons les intencions de l'equip de govern, de manera immediata i no haurien d'esperar a l'aprovació final del pla.

Ahir Antoni Pastor i el delegat d'Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), es varen reunir amb representants de les Associacions de Pares i Mares dels col·legis de Manacor a fi d'explicar-los com està la situació. Així mateix, la reunió era per informar dels motius pels quals el col·legi no es pot fer en un solar municipal, on la Sala té previst aixecar l'auditori.

L'equip de govern municipal apuntà que la informació que tenen els pares i mares d'alumnes, sobre que aquest solar té una superfície de 8.200 metres quadrats, són «equivocades», ja que només són 6.700 metres, una extensió insuficient per construir-hi el col·legi. «Hi ha una zona verda de 1.500 metres quadrats que no és pública i, a més, reclasificar-la és encara més complicat que la que tenim en marxa», explicà Pastor. A més, afegí que «aquí hi tenim l'ús preferent del recinte firal i també tindria problemes d'accessos si el destinàssim al nou centre escolar», digué Pastor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.